A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
NyílNyíl

Kipróbáltuk a Huawei legújabb mobil kiegészítőit

huawei, watch gt 2, okosóra, fülhallgató, FreeBuds 3, teszt
A pulzusmérés funkció sem hiányzik.
Vágólapra másolva!
A leginkább a telefonjairól ismert Huawei a legtöbb riválisához hasonlóan gőzerővel nyomul a viselhető eszközök piacán is, ami persze érthető, hiszen ez a terület még most is elképesztő ütemben bővül. A vállalat a közelmúltban több új eszközzel is színre lépett, többek között egy okosórával és egy vezeték nélküli fülhallgatóval, amiket ki is próbáltunk.
Vágólapra másolva!

Watch GT 2: az óra

Vannak okosórák, amelyek figyelemfelkeltő, hi-tech külsővel bírnak, ám a Huawei Watch GT 2 esetében más irányba fordultak a tervezők. A modell ugyanis kifejezetten tradicionális, letisztult, minimalista külsővel bír, amely első pillantásra könnyen összetéveszthető egy hagyományos órával. Szerintünk egyébként ez egyáltalán nem baj, kifejezetten tetszett ez a fajta, klasszikus vonalakhoz visszanyúló dizájn. A kijelzőt a drágakő feldolgozási iparban használt technológiával megmunkált, úgynevezett 3D üveg kijelző fedi, amely tartósan ellenáll a víznek és a pornak. Az oldalt található gombok pedig fontos szerepet játszanak a kezelés során, az ellenállásuk megfelelő és nem is lötyögnek. Az óraszíj természetesen cserélhető igény szerint, de ez ma már alapkövetelmény.

Klasszikus formákra épülő dizájn. Forrás: Origo

Nálunk a 46 mm-es sorozat járt, amely mint a neve is jelzi, 4,6 centiméteres átlóval, valamint 1,07 centiméteres vastagsággal bír, és 41 grammot nyom. A gyártó a 14-21 centiméteres kerületű csuklóval rendelkező felhasználóknak ajánlja. Szóval ez alapvetően inkább egy férfi óra, vagy inkább úgy fogalmaznánk, hogy törékeny, vékony hölgyekhez vagy gyerekekhez nem passzol. Létezik egyébként egy kisebb, nőiesebb változata is, az úgynevezett 42 mm sorozat, amely jóval könnyebb, 29 grammot nyom, és kisebb csuklón is kényelmesen megül.

Használat közben

1,39 inches, AMOLED kijelzőjének a képminőségébe nem lehet belekötni: A 454 x 454 képpontos felbontás pengeéles képet garantál, a színek szépek, ragyogóak, a fényerő pedig kellően nagy ahhoz, hogy nappal is jól lehessen látni. Az érintésérzékeny képernyő és a gombok használatával lehet navigálni a menüben, és a tapasztalataink szerint ez teljesen komfortosan használható megoldás. A magyar nyelven is kommunikáló menürendszer felépítése logikus, így minden szolgáltatás hamar megtalálható, a kezelésbe könnyű belejönni még akkor is, ha valakinek korábban nem volt dolga hasonló termékkel.

Huawei Watch GT 2 Forrás: Origo

A használathoz muszáj telepíteni a telefonra a Huawei Egészség nevű alkalmazást, szóval a masina csak úgy magában nemhasználható. Ez nem a legjobb megoldás, mert rákényszeríti az embert, hogy készítsen egy Huawei regisztrációt, de ennyit azért még bőven túl lehet élni. Egyébként maga az alkalmazás is kommunikál magyar nyelven, és ezen keresztül lehet megnézni az óra által szolgáltatott adatok kiértékelését. A Watch GT 2 egyébként folyamatosan tartja a kapcsolatot a telefonnal, ha az a közelben van, és már hívásokat is kezdeményezhetünk a közvetlenül az óráról, ami nagyon hasznos lehet például sportolás közben, mert akkor nem kell előbányászni a batyunkból a telefont. A zenelejátszó funkció sem hiányzik belőle, ami hasonlóan működik, sőt magára az órára is feltölthetünk dalokat.

A telefonos alkalmazással együtt lesz teljes értékű termék. Forrás: Origo

A termékbe a Huawei első, direkt a viselhető eszközökhöz szánt processzora, a Kirin A1 került. Ennek tervezése során kiemelt szempont volt az energiahatékony működés, ami a gyakorlatban azt eredményezi, hogy ha folyamatosan használjuk, akkor is eléri az üzemideje a harminc órát,

óvatos használat mellett pedig akár 4-5 napot kibír egy feltöltéssel.

Ez pedig kimagasló értéknek számít abban a korban, amikor nem ritka, hogy a hasonló modellek fél nap alatt kiszlopálják az akkumulátorból az összes kakaót. A proci egyébként kellő erőt biztosít a normális működéshez, szóval attól nem kell tartani, hogy a Watch GT 2 lefagy vagy magától kikapcsol.

Mire jó?

A Huawei Watch GT 2 alapvetően egy fitneszóra, amely a rá épített érzékelők révén folyamatosan monitorozza a felhasználó fiziológiai adatait, valamint rendelkezik beépített GPS-szel, gyorsulásmérővel.

Ennek révén képes a pulzus mellett a sebesség és távolság mérésére is.

A kapott adatok elemzésével pedig egy algoritmus képes kiszámolni, hogy milyen a stressz szintünk, vagy mennyit futottunk, sétáltunk, bicikliztünk, úsztunk vagy aludtunk. Az értékeket egy adatbázisban tárolja, amelyek így tehát bármikor visszakereshetőek, sőt ezekből látványos ábrákat is össze tud állítani a szoftver.

A pulzusmérés funkció sem hiányzik. Forrás: Origo

Az óra rendelkezik egy saját, beépített trénerrel is. Tehát ha valaki megadja az adatait, magasságát, nemét, súlyát és korát, valamint, hogy mi a célja, akkor az alkalmazás képes kidolgozni egy specializált edzésprogramot. És mivel az órán ott vannak a szenzorok, emiatt jó edzőhöz illően figyelni is tudja, hogy az előírásokat betartották-e. Ez egy nagyon jó és hasznos szolgáltatás, épp úgy, mint a beépített iránytő, a légnyomásmérő, vagy hogy az időjárással kapcsolatos információk is bármikor lekérhetőek.

FreeBuds 3: a vezeték nélküli fülhallgató

Csak rá kell pillantani, és rögtön látszik, hogy ezt a FreeBuds 3 fantázianevű vezeték nélküli fülhallgatót az Apple Airpods riválisának szánja a kínai konszern. A szett része egy hordozó doboz, amely egyben töltőbölcsőként is funkcionál, és mivel nem túl nagy, ezért könnyen zsebre vágható. A kialakítása révén könnyen besiklik a fülbe, és kényelmesen hordható, nem nyom, a súlya pedig, mint a pille.

A Huawei FreeBuds 3 eléggé hasonlít az Apple Airpods-ra. Forrás: Origo

A fülhallgató Bluetooth 5.1 technológia révén vezeték nélküli úton csatlakoztatható a kompatibilis eszközökhöz. Rendelkezik beépített mikrofonnal természetesen, így hívások lebonyolítására, beszélgetésre is használható. A hangminőség meglepően jó, a basszusok is érzékelhetőek, a dinamika tetten érhető, viszont az tény, hogy némi aránytalanság felfedezhető a megszólalásban, és a készülék hajlamos a nagyon finom részek elkenésére. Szóval azért a High-End gyártóknak egyelőre még nem kell reszketniük, legalábbis nem a FreeBuds 3 miatt.

A tokja a tárolás mellett töltésre is szolgál. Forrás: Origo

A masinát ellátták aktív elektronikával, amely képes kiszűrni a külső zajokat, és ez az eljárás meglepően hatékonyan működik. Akkumulátornak nincs túl sok hely benne a kis méretből fakadóan. A beépített energiacella csak négy órányi működésre elegendő energia elraktározására képes. Viszont a már említett hordozótokban is van egy akksi, így azzal után lehet tölteni a füleseket.

Vélemény

Az előzetes információk alapján úgy tűnt, hogy a Huawei-nek tényleg fontosak a mobilok mellé szánt kiegészítők. A gyakorlati próba során arra a következtetésre jutottunk, hogy ez a valóságban meglátszódik. Azt nem állítanánk, hogy a Watch GT 2 és a FreeBuds 3 forradalmi változásokat indítana el, vagy hogy alapjaiban forgatná fel a termékcsoportot, de tény, hogy a fejlődés kézzel fogható és érzékelhető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!