Úton a Google automatikus adattörlése

google automatikus adattörlés
Vágólapra másolva!
Töröltethetőek a különféle tevékenységek és a helyadatok.
Vágólapra másolva!

Jó eséllyel sokan nincsenek ezzel tisztában, de a Google emberemlékezet óta lehetőséget biztosít a felhasználók számára, hogy szüneteltessék a különféle tevékenységeikkel és a földrajzi helyzetükkel kapcsolatos információk rögzítését, plusz bármikor töröltethetik a korábban már begyűjtött információkat. Ezzel nő a magánszférájuk védelme, de csökken a Google azon képessége, hogy relevánsabb találatok adjon a keresések során, személyre szabottabb ajánlásokat tegyen a felületein.

Forrás: Origo

A vállalat most bevezet egy kompromisszumos megoldást: az adatgyűjtés nem csak kikapcsolt vagy bekapcsolt állapotú lehet, de megjelenik a lehetőség, hogy bekapcsolt állapot mellett a Google csak három hónapra vagy másfél évre visszamenően tárolja a begyűjtött információkat. A beállított periódus után a cég automatikusan törli a lejárt információkat.

A május elején bejelentett automatikus törlési lehetőség most végre elkezdett elérhetővé válni, de nem biztos, hogy mindenkinél megjelentek már az új opciók. Hírünk írásakor nálunk csak az Internetes és alkalmazástevékenységek menüben bukkant fel az automatikus törlési lehetőség, a Helyelőzmények menüben még nem aktiválta a Google.

Az automatizált adattörlést konfigurálni, vagy az egyes típusú adatgyűjtéseket akár teljesen kikapcsolni kívánók a Google webes felületén, továbbá a Google mobilappban is megtehetik a szükséges lépéseket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről