Részben androidos laptopon dolgozhat a Microsoft

microsoft surface andromeda
A Microsoft Surface Andromeda szabadalmak alapján készített, nem hivatalos rendere
Vágólapra másolva!
Állítólag két darab érintőkijelző kerül a bizarr Surface-be.
Vágólapra másolva!

Szokatlan koncepciójú Surface laptopon dolgozik a Forbes szerint a Microsoft, az információkat az IHS Markit piacelemző cég egyik beszállítóláncbeli forrása szolgáltatta. A forrás szerint a Surface modellbe két darab 4:3 képarányú, 9 hüvelykes érintőkijelző kerülhet. Az egyik a noteszgépek esetében megszokott helyen lehet, míg a másik a klaviatúra és touchpad helyére kerülhet.

A kép csak illusztráció (A Microsoft Surface Andromeda szabadalmak alapján készített, nem hivatalos rendere) Forrás: David Breyer / Twitter

Ez még hagyján, de a forrás szerint eddig sosem látott szoftveres környezet fut majd a gépen: alapvetően a Windows 10 egy felettébb lecsupaszított változata (Windows Core OS) dolgozhat rajta, de valamiféle emulációs rétegen keresztül

androidos appok is futtathatóak lehetnek a laptopon.

Ezen túlmenően annyit lehet tudni a 2020 első felében piacra dobni tervezett modellről, hogy beépített mobilnetes modemekkel is rendelkezhet, a meghajtásáról pedig egy következő generációs, 10 nanométeres Intel Lakefield rendszerlapka gondoskodhat.

A jelenlegi információk alapján nem világos, hogy milyen célközönséget próbálhat célba venni a fura eszközzel a Microsoft.

Viszont az androidos appokkal való kompatibilitás felettébb felkeltette az érdeklődésünket, hiszen ha igaz az információ, akkor idővel nem kizárt, hogy az állítólagos emulátor a normál Windows 10-ben is elérhetővé válhat.

Ilyen emulátorok már nagyon régóta léteznek, így aki szeretne androidos appokat futtatni a windowsos számítógépén, az több megoldás közül is választhat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről