A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újabb 5G-s Snapdragon érkezett

qualcomm snapdragon 855 soc lapkakészlet rendszerlapka
Qualcomm Snapdragon 855
Vágólapra másolva!
A pletykák szerint a Google Pixel 5-ben is ez dolgozhat.
Vágólapra másolva!

Újabb 5G modemmel egybeépített rendszerlapkát mutatott be a Qualcomm. Túl nagy szenzációról sajnos nincs szó, a Snapdragon 768G javarészt csak a már több mobilban is feltűnt Snapdragon 765 megemelt maximum órajeleket használó változata.

A kép csak illusztráció (Qualcomm Snapdragon 855) Forrás: Qualcomm

Az ebből fakadó előrelépések nem drámaiak. A nyolcmagos processzorában lévő Cortex-A76 magok 2,8 GHz (+400 MHz) és 2,4 GHz (+200 MHz) órajelen mennek, a hat általános célú Cortex-A55 viszont maradt 1,8 GHz-en. Grafikus oldalról az új modellben is az Adreno 620 dolgozik, de a magasabb órajel miatt 15 százalékkal nagyobb teljesítményre képes a videovezérlő.

Végül érdekes, hogy az újdonság már a Bluetooth 5.2-t is támogatja, az elődje még csak a technológia 5.0-s változatával kompatibilis.

Ezek után elsőre talán nem is világos, hogy mi szükség van a Snapdragon 768G-re. A válasz egyszerű: a mobilgyártók kérésére a cég kihozta a maximumot jelenlegi egyetlen olyan Snapdragonből, amely már integrálva tartalmazza az 5G modemet.

A felső kategóriás mobilokba alapvetően inkább a Qualcomm csúcsmodelljeit szeretik betenni a gyártók. Sajnos a jelenlegi Snapdragon 865 nem tartalmaz beépített hálózati vezérlőket, külön kell betenni mellé a szükséges chipet, ami kellemetlen a mérnökök számára, ráadásul megdrágítja a mobilokat is.

A Snapdragon 768G egy korrekt kompromisszum a gyártók számára.

A rendszerlapkával piacra kerülő első okostelefon a Redmi K30 5G Racing Edition lesz, és jelenlegi pletykák szerint az ősz környékén bemutatkozó Google Pixel 5 is ezt használja majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!