Átáll Xbox Series X hardverre az xCloud

microsoft xloud server blade
Így néz ki a jelenlegi, négy Xbox One S konzolt tartalmazó szervercsomag
Vágólapra másolva!
Számítógépes szerverekkel is kísérletezik a Microsoft.
Vágólapra másolva!

A tervek szerint még idén elindul a Microsoft felhőalapú játékstreamelője az Xbox Games Pass előfizetés részeként. A jelenleg xCloud néven ismert, számos országban nyilvános bétatesztelés alatt álló szolgáltatás momentán csak Xbox One játékokat kínál, a szerverei konkrétan Xbox One S konzolok.

Így néz ki a jelenlegi, négy Xbox One S konzolt tartalmazó szervercsomag Forrás: Microsoft

A The Verge értesülései alapján jövőre nagy hardvercsere indul majd a szolgáltatás kiszolgálói oldalán: a vállalat Xbox Series X-es szerverekkel folytatja majd a kapacitásának bővítését, és idővel feltehetően lecseréli a korábban már csatasorba állított szervereket is. Ennek oka, hogy így egyrészt az új konzolra készült játékokat is képes lesz kínálni a játékstreamelőben, másrészt pedig egyetlen új gépen szimultán négy Xbox One S játékot tud futtatni, így masszívan gazdaságosabb lesz az xCloud üzemeltetése.

Az sem elhanyagolható előny, hogy az Xbox Series X-et használó szerverek teljesen új videokódoló egységgel rendelkeznek, amely hatszor gyorsabb a jelenleg használtnál. A felhős játékstreamelés esetében ezredmásodpercen múlhat, hogy a gamerek feltűnő beviteli késleltetéstől mentes játékélményt kapnak-e.

Végül érdekes, hogy a Microsoft állítólag számítógépes szerverekkel is kísérletezik, ezekkel képes volna PC-s játékokat kínálni az xCloudban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről