Ilyen kábel kell majd a csúcs GeForce videokártyákhoz

nvidia videokártya grafikus kártya
Kisebb az NVIDIA 12 tűs tápcsatlakozója, mint egy megszokott 8 tűs PCI Express
Vágólapra másolva!
Több nyolctűs PCIE tápkábel megy majd bele az adapterbe.
Vágólapra másolva!

Óriási durranásoknak ígérkeznek a várhatóan heteken belül bemutatkozó NVIDIA GeForce RTX 3000 videokártyák, a hírek szerint jelentősen nőhet az általános 3D-teljesítményük, ám ami ennél is fontosabb, hogy a hardveres gyorsítású sugárkövetés terén többszörös tempóbeli előrelépés várható.

Kisebb az NVIDIA 12 tűs tápcsatlakozója, mint egy megszokott 8 tűs PCI Express Forrás: HardwareLuxx

Ezek mellett az Ampere architektúrás grafikus processzort használó termékek, vagy legalábbis a legnagyobb teljesítményű modellek egy további változást is hoznak: debütál rajtuk az NVIDIA tizenkét tűs tápcsatlakozója.

Ilyet gyárilag jelenleg egyetlen tápegység sem kínál, az aljzattal ellátott kártyákat vásárlók egy adapterkábel segítségével tudják majd összeboronálni a grafikus vezérlőjüket a tápjukkal. Andreas Schillingnek köszönhetően kiderült, hogy a 12 tűs csatlakozó fizikailag kisebb, mint a nyolctűs PCI Express.

Mindeközben a HardwareLuxx jóvoltából kiszivárgott a Seasonic első adapterkábele, ez kettő darab nyolctűs PCIE tápkábelt igényel. A gyártó szerint a terméket kizárólag a saját tápegységeivel lehet biztonságosan használni, ráadásul 850 wattos vagy nagyobb teljesítményű modellt ajánl hozzá.

Ettől függetlenül lehetnek olyan kábelek, amelyek biztonsági okból három darab PCIE betáplálást igényelnek.

A Seasonic ezek szerint meg van győződve arról, hogy a saját megoldásai két kábelen keresztül is képesek biztosítani a szükséges áramerősséget.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!