Októberben mutatja be a csúcstermékeit az AMD

amd ryzen 3600 processzor cpu
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Jönnek a valós idejű sugárkövetésre képes Radeonok is.
Vágólapra másolva!

Lassan kezdetét veszi az AMD év végére tervezett bejelentéscunamija, a jövő hónap során a vállalat két jelentős eseményen fogja bemutatni a legfontosabb újdonságait. Október 8-án az első Zen 3 mikroarchitektúrát használó processzorairól hull majd le a lepel, ezek az asztali számítógépekbe szánt Ryzen 4000 családjának a tagjai lesznek.

A kép csak illusztráció Forrás: cebbi / Pixabay

A központi egységekről annyit lehet tudni, hogy a jelenlegi Zen 2-es modellekhez képest olyan 10-15%-kal lehetnek jobbak az órajelenként végrehajtható utasítások (IPC) számában, ami nagy előrelépés, és komoly fejfájást fognak okozni a küszködő Intel számára. Nem világos, hogy a magszám emelésére, vagy egyéb látványos fejlesztésekre lehet-e számítani a Zen 3-as processzoroktól.

A talán ennél is fontosabb sajtótájékoztatóját október 28-ra ütemezte az AMD, az eseményen az első RDNA2 architektúrát használó Radeon videokártyák mutatkoznak majd be. Ez az alaptechnológia dolgozik a PlayStation 5 és az Xbox Series X|S játékkonzolokban is, a Radeon RX 6000 videokártyák a GeForce RTX-ekhez hasonlóan támogatni fogják a valós idejű sugárkövetést (ray tracinget), így mérföldkövek lesznek a vállalat történetében.

Az RDNA2 a wattonkénti teljesítmény arányában olyan 50 százalékkal lehet jobb az elődjénél, de nyitott kérdés, hogy Radeon RX 6000 kártyák képesek lesznek-e megszorongatni az eszement teljesítményt felmutató GeForce RTX 3000 modelleket, az NVIDIA nagyon kitett magáért a termékekkel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről