Elhalasztották a GeForce RTX 3070 rajtját

nvidia geforce rtx videokártya grafikus kártya
NVIDIA GeForce RTX 3090 / 3080 / 3070
Vágólapra másolva!
Nagyobb nyitókészletet próbálnak felhalmozni a gyártók.
Vágólapra másolva!

Az óriási termékhiány miatt javarészt csak papíron történt meg szeptember során a már Turing architektúrát használó GeForce RTX 3080 és GeForce RTX 3090 rajtja, plusz az előbbi kapcsán komoly instabilitási botrány is kitört, amelyet látszólag sikerült kezelni egy driverfrissítéssel.

NVIDIA GeForce RTX 3090 / 3080 / 3070 Forrás: NVIDIA

Mindezek után az NVIDIA által bejelentett három új videokártyából már csak egynek a debütálása van hátra, a 499 dolláros ajánlott fogyasztói kezdőára ellenére az RTX 2080 Ti-nál is gyorsabb RTX 3070 várat még magára. Ráadásul az NVIDIA pénteki bejelentése szerint a vártnál két héttel többet, miután most 2020. október 29-re halasztotta az elérhetővé tételét.

A tájékoztatás szerint ennek oka, hogy előreláthatóan óriási lesz az RTX 3070 iránti kereslet, így a gyártópartnerekkel egyetértésben inkább elcsúsztatta a kiadását, hogy sikerüljön nagyobb készletet felhalmozni belőle a forgalmazás első napjára. Ez nem jelenti azt, hogy nem fognak sokan hoppon maradni a videokártyát azonnal megvásárolni szándékozók közül, de remélhetően kevesebb izgatott gamernek kell majd üres kézzel hazatérnie.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről