Akár két hétig is bírja egy feltöltéssel

Huawei, okosóra, Watch Gt 2 pro, teszt
De a visszafogott, elegáns óralappal is nagyon jól néz ki a Watch GT 2 Pro.
Vágólapra másolva!
Kipróbáltuk a Huawei legújabb okosóráját, a Huawei Watch GT 2 Prót.
Vágólapra másolva!

A Huawei szeptemberben mutatta be csúcskategóriás okosóráját, amit mi is megkaptunk egy tesz erejéig. Az óra a rengeteg funkciója mellett üzemidejével tűnik ki a konkurensei közül, ugyanis 2 hetes üzemidőt ígér. Lássuk, betartja-e!

Külső, tulajdonságok

A Huawei csúcskategóriás órája már első látásra eleganciát és jól megépítettséget sugall. A Watch GT 2 Pro nálunk járt, nagyobbik verziója fekete kaucsuk szíjjal érkezett, ami jól mutat a sötét, titán óratokkal és a kikapcsolt állapotban egyszerű, fekete óralappal.

Szerintünk a legmenőbb ez a retro "kvarcóra" lap, amin mégis a legtöbb fontos funkció látszik Forrás: Origo

Ennek köszönhetően a legjobban talán a visszafogottabb, mutatós számlapok illenek az órához, de ez ízlés kérdése. A zafírüveg óralap minden bizonnyal kevéssé fogja gyűjteni a karcokat, a hátlap kerámiabevonata pedig szintén az ellenállóságát erősíti. Ha már a hátlapnál tartunk, az óra nagy erőssége, hogy vezetékmentes töltési lehetőséggel van ellátva, tehát minden Qi szabványú töltő készülékkel tölthető - akár okostelefonnal is, amiben van ilyen lehetőség.

Orvos, edző és asszisztens egy órában

A folyamatos pulzusmérés és a rendellenes szívritmus-figyelés manapság már minden okosórában alap, ezzel az órával még az alvás minőségét, a vér oxigénszintjét és a stresszszintünket is figyelhetjük, utóbbi kettő azért már ritkább szolgáltatás. Az óra figyelmeztet arra is, ha túl sokat ülünk egy helyben, sőt tanácsot is ad, hogy ilyenkor hogyan mozgassuk meg elgémberedett végtagjainkat. A funkciók az egyébként már jól ismert Huawei Health (Huawei Egészség) alkalmazáson keresztül érhetőek el és szabhatóak testre.

Mutatja az időjárást... Forrás: Origo

A Huawei Watch GT 2 Pro elegáns megjelenése ellenére ízig-vérig sportóra, és ezt bizonyítja az a rengeteg sportfunkció is, amit beállíthatunk rajta: legyen szó versenyszerű sportról vagy csak hobbiról, a Huawei okosórája 96 edzésmódot preferál, olyanokat is, mint például a golf, a snowboard vagy a síelés. A golfmód például elemzi a lendítés sebességét – amit az óra kijelzőjén is visszanézhetünk -, míg a síelőmód figyeli a felhasználó átlagsebességét, a megtett távolságot, az ereszkedést, valamint hangüzenetben figyelmeztet a biztonságra. Természetesen a “közönségesebb sportok” rajongóinak sem kell aggódniuk, sőt ők örülhetnek igazán, ugyanis a készülék többnyire mégiscsak ezeket a sportokat (például a futást, az úszást és a bicajozást) támogatja a legprofibb módon.

A stresszszintünk... Forrás: Origo

A GT 2 Pro működtetéséről a HiSilicon Kirin A1 chip gondoskodik, 4 GB belső tárhely társaságában, amelyen többek között zenéket is tárolhatunk. Az óra rendelkezik mikrofonnal és hangszóróval is, így akár telefonhívásokat is le tudunk vele bonyolítani, méghozzá nem is rossz minőségben.

De akár az alvásminőségünket is figyeli Forrás: Origo

A burkolat alatt, a pulzusmérő mellett több egyéb érzékelő is helyett kapott, például gyorsulásérzékelő, légnyomás-érzékelő, környezeti fényérzékelő, giroszkóp és geomágneses érzékelő.

A beépített GPS már csak hab a tortán, és az ezzel együtt járó “hazavezető” funkció is, ami megjegyzi, merre kirándulunk, és ha beállítjuk, megmutatja a visszafelé vezető utat is.

Az üzemidő pedig valóban a már említett 2 hét közelében jár. Természetesen, ha használjuk az “always on” kijelzőt, akkor ez akár meg is feleződhet, de egy hét még mindig nagyon szép teljesítmény a legnagyobb gyártók egy-két napos akkuidejét figyelembe véve.

A Huawei Watch GT 2 Pro kiváló társ a rendszeresen mozgóknak és azoknak is, akik szeretik, ha minél több és pontosabb adatot tudnak testük egészségügyi állapotáról. Legyen szó izzasztó kardió edzésről, stressz szint méréséről, vagy alvásfigyelésről, a Huawei Egészség segítségével egyszerűen ellenőrizhető bármelyik adat már Android és iOS platformon is. A Huawei Watch GT 2 Pro ugyanis tökéletesen működik más operációs rendszerekkel is.

1. lépés: A Huawei Egészség alkalmazás telepítése
Android-eszközök esetében elegendő beolvasni a Huawei eszköz csomagolásán található nyomtatott QR-kódot a Huawei AppGallery-ből vagy a Google Play áruházból.
Az iOS-felhasználók a Huawei Egészség alkalmazást az AppStore-ból egyszerűen letölthetik.

2. lépés: Használatra kész!
Az okostelefonunk és a Huawei Watch GT 2 Pro párosítása után készen áll a használatra. Számos szenzora szinte azonnal aktiválódik, és figyeli szívritmusunkat a TruSeen 4.0+ pulzusmérő technológiával, pontos alváselemzést pedig a HUAWEI TruSleep™ technológiával készít. Ezeken felül a Huawei Egészség App méri a stressz-szintet és a vér oxigénszintjét (SpO2) is. Sportoláskor sem hagy cserben, a Huawei Watch GT 2 Pro akár 100-nál is több edzésmódot támogat.

Összegzés

Mindezeknek a tulajdonságoknak a Huawei meg is kéri az árát, az óra ugyanis bruttó 111.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron kapható, ami azért még mindig olcsóbb, mint mondjuk egy Apple Watch, de azért távolról sem elhanyagolható összeg.

A szenzorok többsége itt van Forrás: Origo

Viszont azt el kell mondani, hogy az óra anyaghasználatát és megépítettségét, valamint a szolgáltatásait figyelembe véve megéri a pénzét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről