Olcsóbb lehet a Samsung Galaxy S21

Vágólapra másolva!
Jelentősen csökkentette a Galaxy S21 előállítási költségeit a Samsung, de nem tudni, hogy ez a vételárban is megmutatkozik-e majd.
Vágólapra másolva!

Dél-koreai források szerint a Samsung jelentős árkedvezményeket alkudott ki a legnagyobb mobilos beszállítóinál, emiatt aztán a Galaxy S21 mobilok előállítási költségei is csökkennek. Többek között az RF-komponensek és a kijelzők árát is sikerült lealkudni.

Forrás: voice

A szakértők szerint ennek hátterében az állhat, hogy a Galaxy S20 széria nem fogy valami jól, a gyártósorok kapacitása pedig nincs kihasználva. Egyes partnerek elkezdtek árakat csökkenteni, a többiek pedig állítólag csatlakoztak. Azt viszont nem tudni, hogy a költségcsökkentések révén a Galaxy S21 mobilok vételára is csökken-e, hiszen a Samsung az utóbbi időben igen jelentős haszonkulccsal dolgozik.

A CNBC forrásai szerint egyébként az utóbbi időben a Galaxy Note 20 széria, a Galaxy Z Fold 2 és a Galaxy Z Flip 5G eladásai is fellendültek, és online is nagyobb a kereslet a készülékek iránt. Elemzők szerint a Samsungot a Huawei volt felhasználói is előszeretettel választják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről