Drámaian nőhet a Google Utcakép lefedettsége

Elérhető a Google street view Magyarországon is, google autó
Vágólapra másolva!
Nem kizárt, hogy idővel bárki hozzájárulhat majd a bővítéséhez.
Vágólapra másolva!

A Google Utcakép projekt az elmúlt bő egy évtized legmeghökkentőbb térképészeti innovációja, megtippelni sem érdemes, hogy a vállalat mekkora összeget fordított a világ minden táján az utcák és látványosságok lefotózására. A gigászi erőfeszítés ellenére természetesen rengeteg a vakfolt az Utcaképben, azonban az illetékesek most közösségi segítséggel javítani próbálhatnak a helyzeten.

A kép csak illusztráció Forrás: Google

Internetes beszámolók alapján a Google Térkép mobilappban egyeseknél feltűnt a Driving Mode opció a főmenüben, a segítségével az Utcanézethez való hozzájárulás céljából rögzíthető vezetés közben az út. A hozzájárulóknak nem kell 360 fokos kamerát csatlakoztatniuk a mobiljukhoz, egyszerűen csak be kell tenniük azt egy műszerfalra rögzíthető tartóba, a telefon klasszikus videót készít az útról.

Ezek a felvételek biztosan nem lesznek olyan jók, mint a Google különleges kamerarendszerrel felszerelt autóié, hiszen azok 360 fokban rögzítik az utat, plusz nincs előttük a felvett képet pluszban torzító, esetenként kissé piszkos szélvédő. Ettől függetlenül a nyilvános tesztelés puszta elindulásából ítélve lehet elég potenciál az amatőr felvételekben ahhoz, hogy a Google bővítse velük az Utcanézetet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről