Egy hónapja várt funkciót kapott a PlayStation 5

sony playstation 4 dualshock gamepad gamer gaming videojáték
Vágólapra másolva!
Rákérdez majd, hogy a játékok melyik verzióját kívánják elérni a gamerek.
Vágólapra másolva!

A készlethiánytól eltekintve sem sikerült tökéletesre a Sony PlayStation 5 egy hónappal ezelőtti rajtja. A konzolt sikeresen megkaparintottak szoftveres problémákkal találták szembe magukat, például a pihenő módból való felébresztését követően sokan összeomlásokat tapasztaltak, vagy épp nem töltődtek le a játékok.

A kép csak illusztráció Forrás: EVG Photos / Pexels

Volt ugyanilyen kellemetlen, hogy a PS4 és PS5 verziókkal egyaránt rendelkező játékok esetében a felhasználói felület kiforratlansága miatt sokan véletlenül az előző generációs kiadást töltötték le és indították el, vagy éppen mindkét kiadást letöltötték, ezek a gondok többek közt a Call of Duty legújabb részét is érintették. Mindenki elképzelheti, hogy a tantusz leesésekor mik csúsztak ki a gamerek száján, főleg ha lassú és adatkorlátos internetkapcsolatot kénytelenek használni.

Szerencsére a Sony nagy csendben megoldotta a problémát: a PlayStation 5 elvileg mostantól minden esetben rákérdez a játékok letölteni és elindítani kívánt változatára, ezzel elkerülve a sokakat felbosszantott malőröket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről