Nem kell ToF szenzor a Samsung Galaxy Note 20-ra

Vágólapra másolva!
A felhasználókat nem érdeklik a szenzor nyújtotta lehetőségek, ráadásul ezek nagyja szoftveresen pótolható.
Vágólapra másolva!

A ToF szenzorok egy ideje nagy divatnak számítanak a drága okostelefonok hátlapján. A Samsung a Galaxy S10+ 5G mellett a Galaxy Note 10+, Galaxy S20+ és Galaxy S20 Ultra mobiljaiba is épített ilyet. Most viszont úgy néz ki, hogy a Galaxy Note 20 szériába már nem kerül ToF kamera.

Forrás: androidpit

Dél-koreai források szerint a Samsung azért kukázza a ToF szenzorokat, mert a tapasztalatai szerint a felhasználóknak csak a töredéke használ valaha is olyan funkciót, ami erre a szenzorra épít, ezért pedig felesleges beépíteni. Ráadásul a szenzor egyik fő célja a mélységérzékelésre építő effektek használata, a portrémód javítása, mindez viszont szoftveren is megoldható.

Eddig hangsúlyt fektettek arra is, hogy a Galaxy Note 10+ például képes 3D-s modellek megalkotására, ami aztán egy CAD-szoftver használata után 3D-nyomtatóval is kinyomtatható. A funkció sajnos nem lett olyan, mint ígérték.

Mindez egyelőre persze csak spekuláció, de az tény, hogy a ToF szenzor nem feltétele a jó portéfotóknak, és az is, hogy a kiterjesztett valóság nem lett olyan népszerű, mint a szakértők várták.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről