Megvan a WWDC 2020 dátuma

Apple, számítógép, Mac Pro
Apple CEO Tim Cook presents the new Mac Pro computer during Apple's Worldwide Developer Conference (WWDC) in San Jose, California on June 3, 2019. (Photo by Brittany Hosea-Small / AFP)
Vágólapra másolva!
Bárki ingyen követheti majd a fejlesztői konferenciát.
Vágólapra másolva!

Idén februártól a koronavírus-járvány miatt világszerte elmaradtak a megszokott kiállítások és konferenciák, a közismertek közül az Apple WWDC 2020 fejlesztői esemény volt az egyik első, amelynek bejelentették az elkaszálását. Ettől függetlenül az Apple gyorsan leszögezte, hogy valamilyen formában szeretné majd online pótolni.

Tim Cook vezérigazgató a WWDC 2019-en Forrás: AFP/Brittany Hosea-Small

Most jött végre néhány részlet, az Apple szerint a teljesen digitális WWDC június 22-én kezdődik majd, és bárki ingyen követheti majd az Apple Developer mobilappon vagy webhelyen.

A programja és a struktúrája még nem világos, viszont a cég bejelentette a Swift Student Challenge versenyt. Ennek keretében a diákok legfeljebb 3 perces a Swift Playgroundban készített jeleneteket küldhetnek be, a legjobb alkotások készítői dzsekiket és kitűzőket kapnak. A részvételi feltételek itt olvashatóak.

A fejlesztői konferencián minden bizonnyal bemutatkoznak majd az Apple operációs rendszereinek legújabb verziói, így a fogyasztók számára érdekes híreket is hoz majd. A messze legizgalmasabb kérdés, hogy a vállalat bejelenti-e a Mac gépek fokozatos átállítását a saját processzoraira, az éppen aktuális pletykák szerint már jövőre megérkezhetnek az első Intel Core helyett Apple A-Series lapkákat használó laptopjai.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről