A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Acélozni próbálja a vevőket a PlayStation-főnök

sony playstation 5 digital edition ps5 játékkonzol
Sony PlayStation 5 Digital Edition
Vágólapra másolva!
Az ára helyett inkább a PS5 értékéről szeretne beszélni.
Vágólapra másolva!

Egyelőre semmiféle hivatalos információ sem áll rendelkezésre az ősszel érkező PlayStation 5 és Xbox Series X várható árairól, azonban nagyon régóta erőteljes pletyka tárgyát képezi, hogy jelentősen drágábbak lesznek a Sony és a Microsoft jelenlegi legdrágább konzoljainál. Egyelőre nincs kizárva, hogy emiatt a Microsoft heteken meglepi majd a piacot az olcsóbb Xbox Series S bejelentésével, ám ennek kapcsán rengeteg ellentmondásos pletyka érkezett, így jobb inkább nem számítani a termékre.

Sony PlayStation 5 Digital Edition Forrás: Sony

Viszont annyi biztos, hogy a Sony nem készül érdemben olcsóbb konzollal, bár a PlayStation 5 optikai meghajtó nélküli változata természetesen valamennyivel kedvezőbb áron lesz kapható, mint a normál kiadás. Jim Ryan, a PlayStation-üzletág vezérigazgatója a BBC Clicknek adott interjújában elmondta, hogy rengeteg PlayStation 4-et nyúzó játékos már csak digitálisan vesz játékokat, nekik szánja a vállalat a PlayStation 5 Digital Editiont, hiszen minek fizessenek a beépített Blu-ray optikai meghajtóért, ha nem használják.

Ryan az interjúban határozottan leszögezte, hogy nem fog egyelőre árakról beszélni, és többféle módon is hangsúlyozta, hogy a PS5 ára helyett inkább az értékének a sulykolására fókuszál a vállalat.

Magyarán jó drága lesz a PlayStation 5, a Sony pedig többek közt az efféle interjúk során már azon dolgozik, hogy felkészítse erre a játékosokat. Ez alaposan csökkenteni fogja az árak bejelentésekor a felhördülést, a „szent ég, de drága" helyett a „nem olcsó, de megéri az árát" irányba szeretné terelni a közbeszéd irányadó narratíváját a konzol kapcsán.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!