Drámaian szebb képet adnak a Samsung csúcstévéi

samsung neo qled tv okostévé
Samsung Neo QLED okostévé
Vágólapra másolva!
Bevezeti a Mini LED technológiát a 4K és 8K modellekben a gyártó.
Vágólapra másolva!

Az elvárható módon nem hagyja szó nélkül többek közt az LG tévéipari innovációit a Samsung, a CES 2021 kezdete előtt bejelentette a prémium kategóriás Neo QLED termékcsaládját. A három 4K és kettő 8K felbontású modellből álló széria nagy érdekessége, hogy a kvantumpontos kijelzőtechnológiát Mini LED háttérvilágítással kombinálta bennük a vállalat, azaz közvetlenül a paneljük mögül jön a fény.

Egyszerre négy jelforrás képe is látható lehet a Samsung Neo QLED okostévéken Forrás: Samsung

Az LG és a TCL által is használt megoldás masszívan jobb kontrasztarányt és szebb színeket eredményez, ráadásul nagyban hozzájárul a HDR-es tartalmak megjelenítésének precizitásához.

A trendeknek megfelelően a készülékek már specifikusan gamereknek szánt funkciókkal is rendelkeznek, azok egy különleges menüből például állíthatják a képarányt, kapcsolgathatják a HDR-t és az adaptív képfrissítést, továbbá az általános képfrissítési sebességet. Az utóbbi maximuma 4K felbontásban 120 Hz, így a Neo QLED modellek maximálisan támogatják az új játékkonzolokat is.

További érdekesség, hogy a tévéket egy opcionálisan megvehető videokamerával összeboronálva elérhető a Samsung Health szolgáltatás Smart Trainer funkciója. Ez követi és elemzi a testtartást, visszajelzéseket ad az edzés alatt és után, segít számolni az ismétléseket, megbecsülni az elégetett kalóriákat. Az opcionális kamera Google Duón keresztüli videokonferenciázásra is használható, az új okostévék natívan támogatják ezt a funkciót.

Samsung Neo QLED okostévé Forrás: Samsung

A Neo QLED termékcsalád részletes specifikációit a napokban hozza nyilvánosságra a Samsung, ám elképzelhető, hogy a termékek elérhetővé válásával és árazásával kapcsolatos részletek csak később derülnek majd ki.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről