Jönnek az OLED kijelzők a laptopokba

samsung oled
Jönnek az OLED kijelzők a laptopokba
Vágólapra másolva!
Eddig csak nagyon kevés modellbe került ilyen panel.
Vágólapra másolva!

A felső kategóriás televíziókban való elterjedését követően hamarosan a számítógépes kijelzők piacára is betörhet a kiváló képminőséget biztosító OLED kijelzőtechnológia. Néhány kivételtől eltekintve a laptopgyártók egészen eddig különféle típusú LCD paneleket használtak, hiszen kevés OLED-es alternatíva volt elérhető a piacon, túl drágák voltak, plusz a számítógépes jellegű használat esetén kockázatot jelentett a kijelző képének panelbe való beégése.

Jönnek az OLED kijelzők a laptopokba Forrás: Samsung

A Samsung most változtatna a helyzeten, heteken belül tízféle, kifejezetten laptopokba szánt OLED panel tömeggyártását is megkezdi. Ezek mind Full HD (1920×1080 pixel) felbontásúak lesznek, átló tekintetében pedig a 13,3–16 hüvelyk tartományba esnek majd.

Specifikációkkal nem dobálózott különösebben a cég, ám az állítása szerint a megszokott LCD-khez képest az OLED paneljei tízszer kisebb késleltetéssel dolgoznak, egymillió az egyhez a kontrasztarányuk, továbbá a DCI-P3 színtér 120 százalékát fedik le, azaz kiemelkedően sokféle színárnyalatot tudnak megjeleníteni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről