A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Forradalmi kijelző került a TCL tabletébe

tcl nxtpaper tablet táblagép
TCL NXTPAPER
Vágólapra másolva!
A tavasztól lesz elérhető a E-Ink színes képet adó kihívója.
Vágólapra másolva!

Kiváló választás olvasásra az e-könyv-olvasók jókora részében is használt E-Ink kijelző, hiszen egyrészt ez a leginkább szemkímélő kijelzőpanel, a papírlapokon lévő szövegek olvasásához hasonló élményt kínál, másrészt pedig a fogyasztása is rendkívül alacsony. Cserébe viszont lassan működik és szürkeárnyalatos megjelenítést kínál, így szövegek megjelenítésén kívül kevés mindenre felel meg.

TCL NXTPAPER Forrás: TCL

A kínai TCL már jó ideje ígérgeti, hogy az NXTPAPER nevű kijelzőjével színes megjelenítésre képes riválist állít neki, most pedig a CES-en végre bemutatta az első ezzel szerelt termékét. A különleges kijelző alapvetően egy LCD panel, azonban egyáltalán nem használ háttérvilágítást, a környezeti fény visszatükrözésével válik láthatóvá a tartalma. Ennek megfelelően sötétben való használat esetén muszáj megvilágítani, de ugyanez persze igaz az E-Ink panelekre is.

A szimplán TCL NXTPAPER névre keresztelt táblagépbe 8,88 hüvelykes és 1440×1080 pixeles panel került, 30 Hz képfrissítési sebességgel. Az utóbbinak köszönhetően nemhogy játékra, de magasabb képkockasebességű videók megtekintésére sem alkalmas, de a TCL szerint idővel talán sikerülhet feltornászni a táblagépekben megszokott 60 Hz-re a paneltechnológiájának frissítési sebességét. Cserébe viszont a megszokott LCD-khez képest 65 százalékkal kevesebbet fogyaszt a kijelző, ami erősen érződhet az akkus üzemidőn.

Ugyan a TCL terméke használható klasszikus tabletként, de mégis inkább az olyanok számára lehet ideális, akiknek főként cikkek és könyvek olvasására kell a kütyü.

A táblagép további specifikációi: Mediatek MT8768e rendszerlapka, 5 MP-es előlapi kamera, 8 MP-es hátlapi kamera, 5500 mAh-es akku, WiFi, 4G, audio Jack hangcsatlakozó, Android 10.

A csupán 7,4 mm vastag és 316 grammos TCL NXTPAPER idén áprilisban kerül majd piacra, az ajánlott fogyasztói ára 349 euró, olyan 126 ezer forint lesz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!