107 milliárdért kelt el a Borderlands fejlesztője

borderlands 3 videojáték gearbox
Borderlands 3
Vágólapra másolva!
Mellette a portolással foglalkozó Aspyr is az Embracer Grouphoz került.
Vágólapra másolva!

A Codemasters bekebelezését követően újabb óriási játékipari akvizíció vált hivatalossá, a THQ Nordic és a Koch Media kiadókat is birtokló Embracer Group most épp a Gearbox Software fejlesztőcéget kebelezte be. A Gearbox főként a Borderlands looter-shooter szériáról ismert, de a régóta szunnyadó Brothers in Arms és Homeworld szériák szellemi tulajdonai is a birtokában vannak.

Borderlands 3 Forrás: Gearbox Software

Az eddig független és magántulajdonú Gearboxért alapvetően 363 millió dollárt fizet az Embracer Group, azonban a hat évre előre meghatározott üzleti teljesítmények elérése esetén további 1,3 milliárd dollár bónusz kerülhet a céghez. A fenti sorrendben 107 milliárd és 384 milliárd forintokról beszélünk.

A Gearbox megtartja mind az 550 alkalmazottját, a vezetésével pedig továbbra is az inkább hírhedt, mintsem híres Randy Pitchford foglalkozik majd.

A Gearbox megvétele mellett az Embracer bejelentette az Aspyr Media felvásárlását is, ez más fejlesztők játékainak macOS és Linux platformokra való átportolására specializálódott, az ára 100 millió dollár (29,56 milliárd forint) volt. Végül az Embracer közölte, hogy egy 640 millió dolláros (bő 189 milliárd forintos) üzlet keretében összeolvad az Easybrain mobiljáték-kiadóval is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről