Nagyon limitálttá válik az ingyenes LastPass

laptop notebook internet browsing coffee shop böngészés kávézó
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Választaniuk kell az ügyfeleknek a mobilos és a számítógépes használata között.
Vágólapra másolva!

A LastPass jelszókezelő ingyenes verziója már eddig is jó néhány limitációval próbálta rávenni a felhasználókat az előfizetéses változatra való átállásra, ám 2021. március 16-tól a végsőkig feszíti a húrt: a nem fizetős ügyfeleknek választaniuk kell, hogy mobilokon vagy számítógépeken használják-e a szolgáltatást.

A kép csak illusztráció Forrás: Bruce Mars / Pexels

A mobileszközök alatt az Android és iOS rendszerű okostelefonokat és táblagépeket kell érteni, míg a számítógép alatt a Windows, Linux és macOS rendszerű gépeket. Március 16-tól az első bejelentkezés során használt eszköz típusa dönti majd el, hogy melyik kategóriába kerülnek be automatikusan a felhasználók, utána pedig három alkalommal lehetőségük lesz váltani a kategóriájuk között.

A LastPass ingyenes verzióját használók nem tehetik majd meg március közepe után, hogy mondjuk a windowsos számítógépükön és az androidos mobiljukon egyaránt használják a szolgáltatást.

A jelszókezelő limitációi a Premium és a Family csomagokra való előfizetéssel oldhatóak fel, ezek ilyen sorrendben havi 2,90 és 3,90 euróba kerülnek. Viszont előfizetéskor egyben ki kell fizetni egy évnyi díjat, azaz a LastPass ténylegesen 34,8 és 46,8 euróval, körülbelül 12 ezer és 17 ezer forintokkal terheli meg egyben a bankkártyákat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről