Kényelmi újításokat hozott a Chrome 91

google chrome 91
Google Chrome 91
Vágólapra másolva!
Androidon pedig a weblapok gyári kezelőszervei is megszépültek.
Vágólapra másolva!

Csendben befutott számítógépekre és androidos eszközökre a Chrome 91 böngésző, bár az utóbbiak esetében a hullámokban történő elérhetővé tétel miatt még napokba telhet, mire ténylegesen kijelzi a frissítést a Play Áruház.

Google Chrome 91 Forrás: Origo

A számítógépes Chrome 91 két komolyabb újítást hozott. A fontosabb, hogy végre univerzálisan elérhetővé vált az éppen megnyitott és nemrég bezárt böngészőfülek közti keresésre használható menü a címsorban, ez látható a fenti képen. A másik hasznos apróság, hogy a számítógépen lévő fájlok már CTRL+C / CTRL+V módszerrel is beilleszthetőek a weblapok mezőibe, nem muszáj fogd és vidd módszerrel behuzigálni azokat a böngésző ablakába.

Számítógépeken a főmenü → Súgó → A Google Chrome névjegye oldalon ellenőrizhető, hogy frissült-e már a legújabb verzióra a böngésző. A telepítőkészlete a hivatalos webhely mellett az ORIGO Szoftverbázisról is letölthető.

Balra az androidos Chrome régi, jobbra az új kezelőszervei Forrás: Google

Az androidos Chrome 91 is kapott pár fontos fejlesztést: megszépültek a jelölőnégyzetekhez és csúszkákhoz hasonló kezelőfelületi elemei, a weblapok csökkenthetik az energiahasználatukat, hatékonyabb lett a weblapok tartalmában való keresés, továbbá javult az SMS-ben kapott kétlépcsős hitelesítőkódok automatikus kitöltése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről