Mosógépben is tesztelték a Redmi Note 10 Pro kijelzőjét

Redmi Note 10 Pro
Vágólapra másolva!
Gorilla Glass Victus borítja a képernyőt, ennek alkalmából igen alapos és érdekes stressztesztnek vetették alá a Redmi Note 10 Prót.
Vágólapra másolva!

A legtöbb androidos okostelefon-gyártó a Corning Gorilla Glass védőüvegét alkalmazza a képernyő védelmére, kevés gyártó pedig már a legújabb verziót, a Gorilla Glass Victust alkalmazza. Nem csak a méregdrága csúcskészülékeken van már azonban ilyen, hanem a Xiaomi ártakarékos Redmi Note 10 Pro modelljén is.

Forrás: xiaomi

Ennek örömére a Xiaomi úgy döntött, érdekes és alapos stressztesztnek veti alá a készüléket. Csavarhúzókkal, pengékkel kínozták a képernyőt, majd jéggel, kövekkel és dióval is. Bedobták továbbá a mosógépbe is, méghozzá csavarokkal és minden más olyasmivel, ami sem a mobil mellé, sem a mosógépbe nem való.

A Gorilla Glass Victus mindent kibírt, és a szakértők szerint jó dolog, hogy a Xiaomi egy középkategóriás készülékből sem spórolja ki az új technológiát. Azt ugyanakkor érdemes észben tartani, hogy a tesztek kontrollált környezetben zajlottak, a valós életben valószínűleg hamarabb tönkre lehet vágni egy ilyen okostelefont.