A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Külső akkut készített az iPhone 12-höz az Apple

apple magsafe akkumulátor
MagSafe akkumulátor
Vágólapra másolva!
Mágneses módon rögzíthető fel a készülékek hátlapjára.
Vágólapra másolva!

Más gyártók jó ideje elérhető hasonló termékei után most az Apple is piacra dobott egy külső akkut az iPhone 12 okostelefonjaihoz. A MagSafe akkumulátor a nevéből sejthetően mágneses elven rögzíthető a készülékek hátlapjára, vezeték nélküli módon tölti azok beépített akkuit. A kapacitása csupán 1460 mAh, kontextusként a különféle iPhone 12-esekben lévő akkuk olyan 2200-3700 mAh között mozognak, azaz még az iPhone 12 minit is csak kétharmadig lehet vele újratölteni.

MagSafe akkumulátor Forrás: Apple

A MagSafe akkumulátor 5 wattal képes vezeték nélkül tölteni a mobilokat, a hálózati adapterről való töltése során pedig 20W a maximum. Amennyiben a telefonon lévő akkucsomagot vezetékes töltőre dugják a vevők, akkor 15W teljesítménnyel töltődik az iPhone akkuja, és 5W teljesítménnyel a külső akku, bár a kissé homályos termékleírás arra utal, hogy ezekhez a csúcsteljesítményekhez 27 wattos töltőfejre van szükség.

A viszonylag limitált hasznossága ellenére a MagSafe akkumulátor természetesen az Apple-től megszokott árazást kapott, hazánkban bruttó 39 990 forintot kér érte a vállalat. Töltőfej és töltőkábel nem jár hozzá, ezeket igény esetén külön kell megvásárolni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!