A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Egyre nagyobbak az okostelefonjaink

Galaxy S21 Ultra
Vágólapra másolva!
A UBI Research szerint az idei év első felében megjelent OLED-paneles mobilok 97,5 százaléka 6 és 7 hüvelyk közötti kijelzőt kapott.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi években nehéz kompakt okostelefont találni, a legtöbbnek ugyanis hatalmas a kijelzője. Ezt igazolja a UBI Research legutóbbi elemzése is. A szakértők szerint a 2021 első felében megjelent OLED-paneles okostelefonok 97,5 százalékára igaz, hogy legalább 6, maximum 7 hüvelykes kijelzővel rendelkeznek. 2018-ban ez az arány még csak 78 százalék volt.

Galaxy S21 Ultra Forrás: samsung

6 hüvelyk alatt gyakorlatilag az ASUS ZenFone 8 volt az egyetlen új mobil az idei első félévben, a Sony Xperia 10 III például már 6 hüvelykes. A Xiaomi Mi Mix Fold és a Huawei Mate X2 pedig ugyan összehajthatóak, de már 8 hüvelykes panelt kaptak.

A legnagyobb képsűrűségű kijelzőt a Sony Xperia 1 II-be építették (bár ez technikailag tavaly jelent meg). A legtöbb modell (88,5 százalék) előlapjából 80-90 százalékot tesz ki a képernyő, 11,5 százaléknál ez az arány 90 százalék fölötti. Az új mobilok döntőtöbbségénél fúrt szelfikamerát használnak a statisztikák szerint.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!