Kamu, hogy a Tesla-vezér Elon Musk lehetett volna az Apple vezérigazgatója

elon musk
Vágólapra másolva!
A két cég vezetője még csak nem is beszélt egymással.
Vágólapra másolva!

Érdekes történet látott napvilágot, ugyanis a jövő hónapban jelenik meg a The Wall Street Journal újságírójának egy új könyve, mely a Power Play: Tesla, Elon Musk, and the Bet of the Century címet viseli, és leginkább a Tesla történetét, valamint a világsikerhez vezető útját foglalja össze.

A könyvet már bizonyos kritikusok olvashatták, így például a Los Angeles Times is megjelentetett róla egy kritikát, melyben felidéznek egy nagyon érdekes történetet. Ezek szerint Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója felhívta telefonon Tim Cookot, az Apple vezetőjét, és arról beszéltek, hogy az Apple megvásárolhatná az akkor még viszonylag kicsit Teslát.

Fotó / Getty images

A történet ott válik igazán érdekessé, hogy a könyv szerint Musk azt kérte, hogy ő legyen a vezérigazgató. Erre Cook azt válaszolta, hogy ez rendben van, hiszen amikor megvásárolták a Beats nevű fejhallgatókat gyártó márkát, akkor is megtartották az alapítókat, többek között a legendás rappert, Dr. Dre-t. Erre azonban Musk állítólag azt válaszolta, hogy Cook félreérti őt: nem a Tesla vezetője szeretne maradni, hanem az egész Apple vezérigazgatója szeretne lenni a felvásárlás után. A könyv azt írja, hogy Cook ezután nem éppen finom szavakkal elküldte Muskot és lerakta a telefont.

A könyvkritikát olvasva a BBC újságírója próbált utánajárni, hogy ez a történet vajon mennyire igaz, és kiderült, hogy Musk elmondása szerint egyáltalán nem.

A Tesla vezetője azt közölte, hogy sosem beszélt Tim Cookkal, és ugyan tényleg kezdeményezett egy találkozott, ez végül sosem valósult meg, és semmilyen feltétel nem is fogalmazódott meg. Musk szerint Cook megtagadta a találkozót, ami nem is feltétlenül csoda, hiszen felidézte, hogy a Tesla akkor még a mai piaci árának mindössze 6%-át érte, tehát a techóriások viszonylatában még egy nagyon kis cég volt.

Ez az egész történet egyébként akkor játszódott le, amikor a Tesla éppen a Model 3-as autóját tervezte piacra dobni, amivel kapcsolatban egyértelmű volt, hogy meghatározza majd a cég jövőbeli sikerét, hiszen a jóval drágább Model S mellett ez jóval elérhetőbb. Mielőtt azonban bebizonyosodott a Model 3-as sikere, a Tesla elég nehéz pénzügyi helyzetbe került.

Tim Cook egyébként nem olyan rég egy interjúban is beszélt arról, hogy ugyan sosem beszélt Muskkal, azonban nagyon tiszteli a Teslát, mint vállalatot, és persze számos munkatársat csábított már el az Apple a Teslától.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!