Bizonyítékokat semmisíthet meg az Activision

Blizzard HQ
Vágólapra másolva!
A pereskedő hatóság újabb súlyos vádat hozott fel a kiadó ellen.
Vágólapra másolva!

Idén júliusban gigantikus botrány robbant ki az Activision Blizzard játékkiadónál, két évnyi nyomozást követően Kalifornia állam munkajogokkal és lakhatással foglalkozó hatósága pert indított ellene, állítása szerint hosszú időn át súlyos sérelmek érték elsősorban a női és a színes bőrű dolgozóit. A vádakról korábban már részletesen írtunk, továbbá a sokáig hallgatott Bobby Kotick vezérigazgató rendrakási elképzeléseiről is beszámoltunk.

A Blizzard székhelye Forrás: Blizzard

Most a felperes hatóság frissítette az Activision Blizzard elleni periratot, amelyben további súlyos vádakat hozott fel a vállalat ellen. Mind közül a messze legfontosabb, hogy állítása szerint a kiadó törvényeket sértve egyszerűen megsemmisíti az általa bekért, potenciálisan bizonyítékként felhasználható iratok egy részét.

Emellett a cég arra buzdítja a dolgozóit, hogy a hatóság nyomozói helyett az általa felbérelt WilmerHale ügyvédei irodával osszák meg a tapasztalataikat és a panaszaikat, ám az jogtechnikai körülményekre hivatkozva nem hajlandó továbbadni az így kapott értesüléseit a hatóságnak. Végül a kiadó olyan szerződéseket próbál aláíratni a megszólaló dolgozókkal, amelyekkel akadályozná a hatóság nyomozóival való együttműködésüket.

Az Activision Blizzard szóvivője tagadja a bizonyítékok megsemmisítésére vonatkozó vádakat, állítása szerint a cég mindent megtesz a hatóság nyomozása szempontjából releváns információk megőrzése érdekében, továbbá tételesen felsorolta a vélt vagy valós problémák kezelésére kitalált akciótervét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről