Márkanevet kaptak az Intel videókártyái

intel arc videokártya grafikus kártya
Arc néven kerülnek piacra az Intel videókártyái
Vágólapra másolva!
A jövő év elején kerülnek piacra laptopokban és asztali számítógépes kártyákként.
Vágólapra másolva!

Hosszas csend után megkezdte a videókártyák piacára való belépésének előkészítését az Intel, a hétfői tájékoztatása szerint a GeForce és a Radeon termékek ellenfeleit az Arc névre keresztelte. Ez ívet jelent angolul, és némileg hangzatosabb az eddig használt Xe DG2 HPG megnevezésnél. Az első Intel Arc grafikus vezérlők 2022 első negyedévében kerülnek majd piacra, laptopokban és asztali számítógépes bővítőkártyák formájában egyaránt kaphatóak lesznek.

Arc néven kerülnek piacra az Intel videókártyái Forrás: Intel

A specifikus modellekről, továbbá ezek teljesítményéről és árairól még idén tájékoztatást fog nyújtani a vállalat, addig is az állítása szerint az Intel Arc videókártyák támogatják a valós idejű sugárkövetéshez, a mesh shadinghez és a variable rate shadinghez hasonló fejlett technológiákat, továbbá mesterséges intelligenciát használó képfelskálázási eljárást hoznak.

Az utóbbi érdekesen hangzik, a jelek szerint az Intel versenytársat fog állítani az NVIDIA DLSS és az AMD FidelityFX Super Resolution (FSR) játékgyorsításra kitalált eljárásoknak; az előbbi csak a GeForce RTX modelleken érhető el, míg az utóbbi hardverfüggetlen. Ezek a jobb tempó érdekében alacsonyabb felbontásban renderelik a játékokat, jó esetben szinte észrevehetetlen minőségromlás mellett.

További érdekesség, hogy az első körben piacra kerülő Intel Arc termékek grafikus processzorainak Alchemist lesz a kódneve, az utána érkező társai pedig Battlemage, Celestial és Druid néven futnak. Az Intel névadásért felelős illetékese nyilvánvalóan nem veti meg a fantasy-t, potenciálisan Dungeons & Dragons rajongó, az efféle megnyilvánulások felettébb szokatlanok cégtől.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről