A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
14:00VízilabdaHollandia-Magyarország
HUNEszter Muhari
14:10VívásSe-Ra Song-Eszter Muhari
HUNGémesi Csanád
15:25VívásFares Ferjani-Csanad Gemesi
HUNMadarász Dóra | Nandor Ecseki
17:15AsztaliteniszChun Ting Wong/Hoi Kem Doo-Nandor Ecseki/Dora Madarasz
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Inkonzisztens az iPhone 13 Pro mobilok kijelzője

apple iphone 13 pro apple store
Egy New York-i vevő az iPhone 13 Próval a kezében
Vágólapra másolva!
Két oka is lehet annak, hogy nem megy 120 Hz-en a ProMotion megjelenítő.
Vágólapra másolva!

A héten piacra került Phone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max készülékek egyik látványos újítását a 120 Hz frissítési sebességű ProMotion érintőkijelző jelenti. Az iPad Próban 2017-ben debütált panel most elsőként vált elérhetővé az Apple mobiljaiban, a megszokott 60 helyett másodpercenként 120 alkalommal képes frissíteni a megjelenített képet, így sokkal simábbnak tűnnek rajta a mozgások.

Egy New York-i vevő az iPhone 13 Próval a kezében Forrás: Apple

A telefonok kijelzői persze nem üzemelnek folyamatosan teljes frissítési sebességgel, ez óriási csapást mérne az akkus üzemidőre. Helyette a körülményektől függően az iOS dinamikusan állítgatja a képfrissítési sebességet, alapvetően 10-60 Hz között, csak a görgetéskor és a teljes képernyős átmeneteket mutató animációk esetében aktiválódik a szupersima 120 Hz.

Az új iPhone 13 Pro modelleket megvásárolt ügyfeleknek egyelőre vegyes tapasztalataik vannak a 120 Hz-es móddal, hiszen alapvetően nagyon kellemes, azonban bizonyos nem az Apple által készített appok esetében nem működik, inkonzisztens a tényleges elérhetősége.

Az Apple most tisztázta a helyzetet, két oka lehet a jelenségnek: bizonyos esetekben egy hamarosan javításra kerülő iOS-es bug okozza a rendellenességet, más esetekben pedig a fejlesztőknek specifikusan engedélyezniük és támogatniuk kell a 120 Hz-et. Az utóbbi az egyedi grafikai leképezést használó szoftverek esetében lehet jellemző, tipikusan játékokra kell gondolni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!