Kénytelen tartani magát a szavához a Sony

guerilla games horizon forbidden west
Horizon Forbidden West
Vágólapra másolva!
A jövőben nem lesz ingyenes a játékok PS5-ös verzióira való frissítés.
Vágólapra másolva!

Jelentős felháborodást keltett a múlt héten a Sony, miután a jövő februárra elcsúsztatott Horizon Forbidden West előrendelői akciójának bemutatásakor kiderült, hogy a termék PlayStation 4-es változatát megvásárlók nem jogosultak később ingyen frissíteni a PlayStation 5-ös kiadásra. Sőt, még csak néhány dolláros frissítési lehetőséget sem kínált a cég, így a szebb és jobb verziójával az újonnan vett PS5 konzoljukon szórakozni kívánóknak másodjára is meg kellett volna venniük a játékot.

Horizon Forbidden West Forrás: Guerilla Games / PlayStation Studios

Ez ellentétben állt a Sony korábbi ígéreteivel, amit a játékra várók természetesen azonnal számon is kértek a vállalaton, így az némi gondolkodást követően az ügy elsimítása mellett döntött. Ennek megfelelően a PS4-es Horizon Forbidden Westet megvásároltak mégis jogosultak lesznek a PS5-ös kiadásának felár nélküli elérésére, leszámítva azt a helyzetet, mikor bolti dobozos változatot vettek a PS4-es játékból, majd optikai meghajtó nélküli PlayStation 5 Digital Edition konzolt választottak.

Emellett a Sony közölte, hogy az előző és a jelenlegi generációs konzoljaira egyaránt megjelenő jövőbeli játékai esetében mind biztosított lesz fizetős frissítési lehetőség, a PlayStation 4-es verzióikat megvásároltak univerzálisan 10 dollárért férhetnek majd hozzá a PS5-ös kiadásaikhoz.

Ez persze csak a házon belül fejlesztett termékeire vonatkozik, az egyéb kiadók és fejlesztők maguk döntik el, hogy milyen feltételek mellett biztosítanak frissítési lehetőséget a gamerek számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről