Olajmezőn termelik Szibériában a BitCoint

bitcoin, kriptovaluta
Vágólapra másolva!
A Gazprom is hasznosítani kezdte az egyébként csak elégetett gázokat.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt évben keveset lehetett hallani a fősodratú médiában a BitCoinról, ám a napokban újból reflektorfénybe került a folyamatosan rekordokat döntögető árfolyamának köszönhetően. Hírünk írásakor kicsivel 34 ezer dollár, azaz 10 millió forint felett tanyázott egyetlen BitCoin értéke, de persze bármikor kilyukadhat a lufi, ha rossz lépéseket tesznek a kriptovalutával csak a gyors nyereség reményében üzletelők.

A kép csak illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Akármi is történjék, a CoinDesk beszámolója alapján nemrég a Gazprom olajkitermeléssel foglalkozó üzletága indirekt módon belépett a kriptovalutás üzletbe: a kriptobányászok eljuttathatják a szibériai telephelyére a bányászatra használt számítógépeiket, ahol azokat fityingekért képes árammal ellátni, így rendkívül olcsón lehet virtuális pénzt bányászni velük.

Az olcsó áram titka, hogy az olajkitermelés melléktermékeként rengeteg éghető gáz szabadul fel, a felesleget pedig a kitermelőcégek szimplán elégetik, hogy ne jusson az atmoszférába. A Gazprom most teljes mértékben áramfejlesztésre kezdte hasznosítani ezt a felesleges gázt, követve az észak-amerikai Upstream Data és Crusoe Energy Systems olajcégek példáját.

Egy orosz kriptobányász cég egyetlen hónap alatt 49 500 köbméter gáz elégetésével 1,8 BitCoint, olyan 18 millió forintot tudott generálni a Gazprom telephelyén.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről