Könnyebbé vált az androidos Chrome kezelése

okostelefon smartphone mobil android
Vágólapra másolva!
Számítógépek után mobilokon is elérhetővé vált a fülcsoportosítás.
Vágólapra másolva!

A Chrome legújabb androidos változatával rendelkezők az alkalmazást elindítva eddig nem látott funkciókkal találkozhatnak, a jelek szerint a Google globálisan megkezdte a böngésző számítógépes kiadásában már hónapok óta elérhető fülcsoportok aktiválását.

Elérhetővé vált a weblapok csoportosítása az androidos Chrome-ban Forrás: Origo

Ennek lényege, hogy a felhasználók mostantól képesek a megnyitott böngészőfüleiket tematikus csoportokba rendezni, ezzel megkönnyítve az elérésüket és az áttekintésüket. Fülcsoportok úgy hozhatóak létre, hogy a megszokott fülváltó felületen rá kell húzni egy meglévő fült a másikra. Emellett a weblapokon lévő linkekre hosszan koppintva felugró menüben is megtalálható az opció, hogy az új lap azonos csoportban nyíljon meg az éppen nézett lappal.

A csoportokból szabadon kihúzhatóak a már bennük lévő lapok, egy csoport X gombjára koppintva pedig az összes a csoportban lévő weblap egy füst alatt bezárható. További érdekesség, hogy amennyiben épp egy fülcsoportba tartozó lap van előtérben, akkor a képernyő alján megjelenő fülsornak hála könnyű váltani a csoportjában lévő fülek között.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről