2500 dollárba kerül a Sony Xperia Pro

sony xperia pro
Sony Xperia Pro
Vágólapra másolva!
Elsősorban profi kamerakiegészítő, másodsorban csúcsmobil.
Vágólapra másolva!

Váratlan szereplő definiálta újra a drága okostelefon fogalmát, a Sony bemutatta a kizárólag az egyesült államokbeli Verizon szolgáltatónál forgalomba kerülő Xperia Pro modelljét. A 2500 dolláros, azaz nettó 741 ezer forintos készüléket sejthetően nem az átlagos vásárlóknak szánja a vállalat, helyette a profi videósok jelentik a célközönségét.

Sony Xperia Pro Forrás: Sony

A Xperia Pro talán legfurcsább sajátossága, hogy található rajta egy HDMI bemenet, így lehetőség van kamerákhoz csatlakoztatni, specifikusan a saját Alpha-szériás eszközeivel való összeboronálását támogatja a gyártó.

Ennek köszönhetően egyrészt kiváló képminőségű kijelzőn követhető a kamerák képe, másrészt pedig WiFi és 4G mellett akár 5G-n keresztül is lehetőség van a kép élő közvetítésére. Az USB-s adatkapcsolat is támogatott, így gyorsan átmásolhatóak a fotók és a videóklipek a kamera háttértáráról a mobilra, hogy minél kényelmesebben és gyorsabban átküldhetőek legyenek a felvételek a videóvágó kollégának.

Az Xperia Pro természetesen szimpla csúcsmobilként is használható, az Xperia 1 II felturbózott változata: 6,5 hüvelykes 4K HDR OLED érintőkijelzőt, Qualcomm Snapdragon 865 rendszerlapkát, 12 GB memóriát, 512 GB bővíthető háttértárat, tripla 12 MP-es hátlapi kamerarendszert kapott.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről