Tűz alá került egy kislány halála után a TikTok

YouTube Photo Illustration yt you tube youtube short SHORTS tik tok tt tiktok VIDEO platform sharing social MEDIA business COMPANY fnance google ILLUSTRATION ilu ilustration app apps feature mobile interne INTERNET
Hamarosan végleg eldől a TikTok sorsa az Egyesült Államokban
Vágólapra másolva!
A szülei szerint a közösségi hálózaton látott kihívás miatt fojtogathatta magát.
Vágólapra másolva!

Olaszország adatvédelmi hatósága vizsgálatot indított az elsősorban gyermekek és tinik által kedvelt, rövid videók megosztására kitalált TikTok közösségi hálózat ellen, miután a napokban országszerte felkorbácsolta az indulatokat egy palermói gyermek halála. A tízéves kislányra az öccse talált rá a fürdőszobában, egy potenciálisan a TikTokon látott kihívás hatására a telefonjával filmezte magát, miközben szorosan a nyaka köré tekert egy övet és visszatartotta a lélegzetét; végül a kórházban halt bele az „ájulásos" kihívás következményeibe. Korábban az öccsének említette a kihívást, ebből feltételezik a szülei, hogy egyáltalán miként jutott az eszébe ilyet tenni.

TikTok Forrás: AFP/NurPhoto/Jakub Porzycki

A kínai ByteDance által üzemeltetett TikTok együttműködik a hatóságokkal az eset kivizsgálásában, együttérzését fejezte ki a családnak, továbbá emlékeztetett, hogy tilt minden erőszakot vagy veszélyes viselkedést promotáló tartalmat. A cég szerint eddig semmit sem tudott azonosítani, amelyen keresztül a kislány figyelmébe kerülhetett volna a már több közösségi hálózaton is feltűnt kihívás.

Az adatvédelmi hatóság első körben felszólította a TikTokot, hogy legalább február 15-ig azonnal függessze fel az összes 14 év alatti olasz felhasználóját, ők egyébként kizárólag szülői engedéllyel hozhatnak létre felhasználói fiókot. A szervezet ennek kapcsán a TikTokba való regisztráció menetét is kifogásolja, hiszen a közösségi hálózat elméletben csak 13 éves kortól teszi lehetővé a taggá válást, ám a születési dátum meghamisításával ez nevetve kijátszható, ez történt a szicíliai kislány esetében is.

Végül a testület kifogásolja, hogy alapértelmezett beállítások mellett a TikTokon közzétett minden tartalom publikus, a gyermekek nem kapnak biztonsággal és kockázatokkal kapcsolatos üzeneteket, és a szolgáltatás használata során keletkező adatok tárolásának körülményei sem tisztázottak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről