Változás jöhet a Windows 10 frissítésében

laptop notebook számítógép windows 10 home office
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Pillanatok alatt települhet majd a tavaszi főverziója.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt két évben a Microsoft jelentős változtatást hajtott végre a Windows 10 funkcionális újdonságokat hozó frissítéseinek a kiadásában: a tavaszi óriásfrissítés a korábban megszokott módon érkezett meg a számítógépekre, azaz hosszasabb procedúra volt letölteni és telepíteni, míg a szervizcsomagszerű őszi társa pillanatok alatt installálódott.

A kép csak illusztráció Forrás: Maurício Mascaro / Pexels

Az utóbbi magyarázata, hogy egyrészt az őszi frissítések sokkal kevesebb újdonságot hoztak, másrészt pedig az újításaikat az előző hónapokban kiadott összegző javításokban a Microsoft apránként már leszállította a számítógépekre, így ténylegesen csak aktiválni kellett azokat egy apró frissítéssel.

A GHacks beszámolója alapján erős a gyanú, hogy a Microsoft idén megfordítja ezt a rendszert: a tavasszal érkező Windows 10 főverzió lehet az apró patch telepítésével bekapcsolható, míg az ősszel érkező második verziófrissítés ígérkezik a klasszikus óriásfrissítésnek. Nem világos, hogy mi állhat az egyelőre csak spekulált jelenség mögött, de a pletykák szerint az ősszel alapos ráncfelvarrást kaphat a Windows 10 kezelőfelülete, ennek potenciálisan lehet köze hozzá.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről