Megjelent és telepíthető a Windows 11

windows 11 photos
Gyorsabban működő és könnyebben használható lehet a Windows 11 képnézegetője
Vágólapra másolva!
Az ígérthez képest egy nappal korábban vált elérhetővé az operációs rendszer.
Vágólapra másolva!

Beköszöntött a Windows történetének legújabb korszaka, ismeretlen megfontolásból az ígértnél 24 órával korábban megjelent a Windows 11 első stabil változata, a legfontosabb újdonságairól és változtatásairól született cikkünk itt olvasható. Az új rendszerrel teljesen kompatibilis számítógépek a következő hetekben és hónapokban kezdik majd felajánlani az installációját, szokás szerint hullámokban válik egyre szélesebb körben elérhetővé. A PC-k kompatibilitásának ellenőrzéséről, továbbá egyes hibák elhárításáról a korábbi hírünkben olvashatnak az érdeklődők.

Windows 11 Forrás: Microsoft

Manuálisan persze már bárki telepítheti a Windows 11-et, a szükséges és hivatalos segédprogramok erről az oldalról tölthetőek le. Három lehetőség van: a telepítési segéddel kikényszeríthető az éppen használt Windows 10-en a frissítési folyamat indítása, a Media Creation Toollal könnyedén telepítő pendrive vagy telepítő DVD hozható létre, végül pedig a telepítőkészlet igény esetén klasszikus ISO-képállomány formájában is azonnal letölthető.

A Windows 11 manuális telepítéssel installálható a minimum követelményeinek nem megfelelő konfigurációkra is, azonban ilyenkor semmiféle támogatás sem jár az operációs rendszerhez, még a havi rendszeres biztonsági frissítéseinek a telepíthetőségére sem vállal garanciát a Microsoft. Természetesen ha efféle helyzet állna elő, akkor vissza lehet állni a Windows 10 használatára a számítógépen, ám ez jó eséllyel nem lesz néhány kattintásos művelet, telepítési adathordozóról tisztán újra kell majd telepíteni azt.

Végül fontos tudni még, hogy a tisztán telepített Windows 11-en alapértelmezetten aktivált memóriaintegritás funkció negyedével is csökkentheti a videójátékok teljesítményét, továbbá az androidos alkalmazások futtatásának lehetősége még nincs jelen a most kiadott változatban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről