Életmentő funkciót kaphatnak az Apple kütyüi

koccanás, baleset
31179356 - car crash collision accident on an city road
Vágólapra másolva!
Képessé válhat a járműbalesetek észlelésére a Watch és az iPhone.
Vágólapra másolva!

A The Wall Street Journal értesülései szerint újabb fontos biztonsági fejlesztésen dolgozik az Apple, valamikor a jövő évben elérhetővé válhat a Watch és az iPhone termékein a járműbalesetek detektálása. A Google Pixel 3 és újabb okostelefonok által már évek óta biztosított lehetőség a gyorsulásmérő adataiból próbálja észlelni a karambolokat és egyéb baleseteket, majd akár teljesen önállóan értesíteni a segélyhívót.

A kép csak illusztráció Forrás: 123RF

A Pixelek esetében a funkció sajnos csak Ausztráliában, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Írországban, Japánban, Spanyolországban, továbbá Szingapúrban működik. Ennek technikai okai vannak, a segélyhívóknak tudniuk kell kezelni az automatizált segélykéréseket, rosszabb esetben a dolgozók beszélni sem tudnak a balesetet szenvedett személyekkel.

A forrás szerint az anonim adatgyűjtése során az Apple már tízmillió feltételezett járműbalesetről gyűjtött be információkat az iPhone-ok segítésével, közülük 50 ezer alkalommal pedig segélyhívást is indítottak a mobilok tulajdonosaik.

Az Apple illetékesei az ilyen esetekben érkezett szenzoros adatok alapján próbálják finomhangolni a detektálást végző algoritmust.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!