Felbukkanhatott a laptopos GeForce MX 550

laptop notebook office
Vágólapra másolva!
Olcsóbb gépekben landolhat az Intel-féle integráltnál érdemben jobb grafikus vezérlő.
Vágólapra másolva!

A kínai ITHome felhívta a figyelmet egy új bejegyzésre a Geekbench mérőprogram adatbázisában, amely alapján az NVIDIA hamarosan egy belépőkategóriás, olcsóbb laptopokba szánt grafikus vezérlőt dobhat piacra. A kiadvány szerint a termék nagyon jó eséllyel a GeForce MX 450 utódja, feltehetően GeForce MX 550 néven lát majd napvilágot.

A kép csak illusztráció Forrás: Christina Morillo / Pexels

A jó hírekkel kezdve a GeForce MX 550 egy erősen lebutított GeForce RTX 3050 Ti-nak tűnik, ennek megfelelően a legújabb Ampere architektúrát használja, 2048 darab CUDA-mag és 1500 MHz csúcs órajel mellett. Az OpenCL-es mérésben szerzett pontszáma közel van az asztali számítógépes Radeon RX 570-éhez, az elődjéhez képest pedig 36%-kal erősebb.

A rossz hír, hogy csak 2 GB videómemóriát kapott, a spekulációk szerint GDDR6 típusról lehet szó, 64 bites adatsínen.

Mindezek alapján a termék alapvetően megfelelhet a céljára, a GeForce MX modelleket elsősorban az olcsóbb Intel processzoros laptopokba szeretik betenni a gyártók, hogy egyrészt kis pénzből érdemben erősebb videóvezérlő legyen bennük, másrészt pedig a GeForce név segít eladni a noteszgépeiket.

Játékra az NVIDIA új terméke várhatóan csak erősen limitált mértékben lesz alkalmas, és nem is feltétlenül a GPU teljesítménye jelenti majd a gondot, a kevéske videómemória sokkal szűkebb keresztmetszetnek bizonyulhat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!