Tényleg le tudja fotózni a Holdat a Samsung Galaxy S21 Ultra

Vágólapra másolva!
Kiderült, hogy a 100x-os nagyítás mellett, a Holdról készített fotók nem hamisítványok - de azért erős feldolgozáson mennek át.
Vágólapra másolva!

A Samsung Galaxy S21 Ultrának két telefotós kamerája van: egy 3x-os és egy 10x-es zoomra képes egység. A készülék mesterséges intelligencia felhasználásával így pedig digitálisan felturbózott fotót is tud készíteni a Holdról és annak felszínéről.

Forrás: android police

Sok szakértő okkal kezdett kételkedni abban, hogy valódi fotót kapunk-e vagy pedig előre elkészített elemekkel játszik a Samsung. A Samsung tagadta, hogy manipulálná a képeket vagy csalna, sőt, azt állította, hogy az AI Super Resolution algoritmus hozza létre több képkockából a részleges végső képet.

Az Input Mag úgy döntött, Raymond Wong vezetésével kivizsgálja a témát. Sok szakértő véleményét kikérte, és felemás válaszokat kapott. Végül úgy döntött, készít 100x-os fotókat a Holdról a Galaxy S21 Ultrával és egy drága, tükröz nélküli fényképezővel is (persze a feladatra szánt lencsével).

Ezt a képet készítette a Galaxy S21 Ultrával:

Forrás: Input Mag

És ezt a Sony A7R III-mal:

Forrás: Input Mag

Végeredményben a Galaxy S21 Ultra fotója látványosabb volt, mint a méregdrága Sony A7R III és a 600 mm-es zoomlencse kombinációja. A lényeg azonban az volt, hogy a vonalak stimmelnek, vagyis a Samsung tényleg nem csal ezekkel a Holdról készült fotókkal – csak nagyon-nagyon erős szoftveres feldolgozáson mennek át a képek a háttérben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről