A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kulcscsomóvá és személyivé válhatnak a mobilok

Bankkártya, ásványvíz, mobil – minek az?
Vágólapra másolva!
Szabványos keretrendszer kerül ennek érdekében az Androidba.
Vágólapra másolva!

Nemzetközi szervezet megalapítását jelentette be a Google, az Android Ready SE Alliance tagjainak célja, hogy szabványos, átlátható és átjárható módon megteremtsék az androidos okoseszközök személyes azonosításra való használatának lehetőségét. Ezalatt azt kell érteni, hogy a jövőben az androidos eszközöket könnyedén és biztonságosan lehessen például ajtókulcsként használni, vagy személyi igazolványhoz és jogosítványhoz hasonló iratok digitális változatai legyenek tárolhatóak rajtuk.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

Ezek az elképzelések nem újdonságok, például egyes autógyártók már lehetővé teszik a kocsik ajtajának mobilappal való nyitását, okos ajtózárak is léteznek, Németországban pedig idén nyáron megkezdődhet a személyi igazolvány teljes kiváltására alkalmas mobilapp tesztelése. A problémát az jelenti, hogy egységes keretrendszer nélkül eddig mindegyik érdeklődő félnek egyéni módon kellett implementálni ezeket a funkciókat, ami adatbiztonsági és inkompatibilitási problémákhoz vezethet.

A Google és a partnerei szabványosítanák az új típusú felhasználási kívánalmakhoz szükséges technikai hátteret, ezzel elősegítve a konkrét megoldások fejlesztését és elterjedését.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!