Belekötött a gamerekbe a Days Gone társrendezője

days gone videojáték
Days Gone
Vágólapra másolva!
A leárazásokra várókat okolja azért, hogy nem készülhet folytatás egyes jó játékokhoz.
Vágólapra másolva!

Méhkasba nyúlt a napokban a számítógépekre is hamarosan megjelenő Days Gone társrendezője. A PlayStation Studiostól a játék megjelenése után távozott Jeff Ross hosszas beszélgetést folytatott különféle témákban a Sony berkeiből és a játékiparból szintén már rég távozott David Jafféval, a God of War széria kitalálójával.

Days Gone Forrás: Sony

A beszélgetés legnagyobb vitákat kiváltott részében Ross elmondta, hogy aki folytatást szeretne egy általa kedvelt játékhoz, az vásárolja meg a megjelenés idején teljesen áron, különben ne lepődjön meg, ha nem lesz második rész. Állítása szerint túl sokszor hallotta már, hogy a gamerek inkább várnak a játékok leárazásaira, vagy a PlayStation Plus előfizetésbe való bekerülésükre.

Erre Jaffe rámutatott, hogy amíg a potenciális rajongók nem játszanak a termékkel, addig nyilván nem is tudják megítélni azt, így sántít őket okolni a bukásukért.

Az utóbbi elképzelést támogatja Mat Piscatella piacelemző is. Az NPD Groupnál való jelenlegi pozíciója előtt az Activisionnél és a Warnernél több száz játék piacra dobásában vett részt marketingesként, ezek jókora hányada pedig megbukott.

Tapasztalatai szerint a kezdeti sikertelen eladásoknak alapvetően két oka van: vagy elégtelennek bizonyult a játék marketingje, vagy túlságosan drágának találta a közönség. Akármi is bizonyult a problémának, félresiklott gondolatmenetnek tartja a fogyasztókat okolni a termék bukásért.

– állítja Piscatella.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről