Nagy frissítést kap a PlayStation 5

sony playstation 5
Számos új funkciót hoz a PlayStation 5 áprilisi frissítése
Vágólapra másolva!
Végre ki lehet majd mozgatni külső háttértárra a konzolra készült játékokat.
Vágólapra másolva!

Szerdán megkapja az eddigi legnagyobb szoftverfrissítését a novemberben piac került PlayStation 5, eddig csak kisebb hibajavításokat sikerült hozzá elérhetővé tennie a Sonynak. Az egyik minden játékos számára fontos fejlesztés, hogy végre lehetőség lesz USB-s háttértárakra átmozgatni a PS5-ös játékokat, így megfelelő külső adattároló birtokában nem szükséges majd törölni azokat, mikor helyet kell felszabadítani a konzol belső háttértárán.

Számos új funkciót hoz a PlayStation 5 áprilisi frissítése Forrás: Sony

Sajnos a külső háttértárra átmozgatott PS5-ös játékok közvetlen futtatására nincs lehetőség, a játszani kívánt címet először vissza kell mozgatni a konzol belső háttértárára. Ezzel szemben a PS4-re készült játékok futtathatóak közvetlenül az USB-s adathordozókról is. A Sony még mindig nem jutott el odáig, hogy aktiválja az új generációs konzol belső tárhelyének bővítésére kitalált M.2 foglalatot, így egy darabig még macerásnak bizonyulhat a helyhasználat menedzselése.

Az április frissítés másik nagy újdonsága, hogy keresztplatformossá válik a PS4 és a PS5 között a Share Play, így a kétféle konzollal rendelkezők követhetik egymás játékmenetét, átadhatják a másiknak az irányítást a játékuk felett, és virtuálisan megvalósuló, kanapés többjátékos módban is játszhatnak.

Ezeken túlmenően számos kisebb-nagyobb reszelés is történt az új rendszerszoftverben, ilyen például a játékokban való chatelés kikapcsolhatósága, a más játékosok hangerejének testre szabása, vagy éppen a hamarosan élesedő játékfrissítések előtölthetősége.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről