A Xiaomi használhatja először a Samsung 200 megapixeles szenzorát

Vágólapra másolva!
A 108 megapixeles szenzoroknál is a Xiaomi volt az első, a szivárgások szerint a 200 megapixelest is elsőként veti be a piacon.
Vágólapra másolva!

A Samsung elsőként kínált a piacon olyan mobilos kameraszenzort, amely átlépte a 100 megapixeles határt. A Xiaomi pedig az első gyártó volt, amely ilyet élesben használt. A Samsung hamarosan az első 200 megapixeles szenzorát is piacra dobja, a Xiaomi pedig újra első szeretne lenni.

Forrás: toysmatrix

Digital Chat Station forrásai szerint így is lesz, a Xiaomi elsőként használhatja majd az új Samsung szenzort. További konkrétumokról nem tudott beszámolni, de Ice Universe azt állítja, hogy 0,64 mikrométeres képpontokkal dolgozik majd a szenzor (ez az eddigi legkisebb érték, amit használtak). Korábbi pletykák szerint 1/1,37 hüvelykes optikai formátumról lehet majd beszélni. Az apró képpontméretet fejlett szenzorokkal, pixelkombinálással és új feldolgozó módszerekkel kompenzálnák.

A találgatások szerint a Xiaomi 4-1 vagy 16-1 arányban kombinálhatja majd a képkockákat, így 50 vagy 12,5 megapixeles fotókra lehet számítani. Míg a 108 megapixeles szenzoroknál a digitális nagyítást (többé-kevésbé) veszteségmentesen 2-3x-os értékig tudták megoldani, itt nagyobb zoommal lehetne számolni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről