Meztelen anyagok miatt fizetett kártérítést az Apple

fotózás turizmus mobilozás
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hozták a szervizesek az áldozat iPhone-ján talált felvételeket.
Vágólapra másolva!

A The Telegraph beszámolója szerint különösen kínos ügyet simított el tárgyalótermen kívül az Apple, egy amerikai nőnek pontosan nem ismert összegű, de több millió dolláros kártérítést fizetett a vállalat. Nem világos, hogy ez mikor történt, csak egy újabb pereskedés során derült fény az ügyre, amelyben hivatkoztak erre a múltbéli esetre.

A kép csak illusztráció Forrás: mentatdgt / Pexels

A beszámoló szerint az oregoni nő még 2016 januárjában javításra küldte az iPhone okostelefonját az Apple hivatalos szervizpartneréhez, a kaliforniai Pegatron Technology Service vállalatnál landolt. A technikusok meztelen fotókat és videókat találta róla a készüléken, amelyeket különböző webhelyeken meg is osztottak. Ebbe beleértendő az áldozat Facebook-hírfolyama is: az ismerősei szóltak a nőnek, hogy miféle felvételek jelentek meg róla a közösségi hálózaton.

Az Apple megerősítette a beszámoló hitelességét a The Guardiannek, állítása szerint a gyorsan menesztett technikusok precedens nélküli szabálysértése után tovább szigorította a szervizekben alkalmazott biztonsági protokollokat.

Ez természetesen nem az első eset, hogy privát fotókat szivárogtattak volna ki szervizesek, például a Best Buy áruházláncot még 2013-ben beperelte egy fiatal nő, miután keringeni kezdtek az interneten a javításra leadott laptopján tárolt intim fotói.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről