Vészfrissítés jött a Windowsok sebezhetőségére

windows update
A kiadott javítás minél előbbi telepítését javasolja a Microsoft
Vágólapra másolva!
Még a Windows 7-hez is elérhetővé tette a javítást a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Kellemetlen mulasztás okozott óriási zavart a múlt héten, egy kínai biztonsági cég nyilvánosságra hozott egy távoli kódfuttatásra lehetőséget adó, nulladik napi sebezhetőséget a Windowsban. Az illetékesek azt hitték, hogy a Microsoft javította a hibát a júniusi összegző frissítéseiben, de nem ellenőrizték, egyes bűnözők pedig azonnal meg is kezdték a sérülékenység kihasználását.

A kiadott javítás minél előbbi telepítését javasolja a Microsoft Forrás: Origo

Most a Microsoft soron kívüli vészfrissítést adott ki a Nyomtatási várólista (Print Spooler) szolgáltatás sebezhetőségének javítása érdekében. A KB5004945 jelzésű javítás a Windows Update szolgáltatáson keresztül telepíthető az összes támogatott Windows és Windows Server termékre, a Microsoft erősen ajánlja a minél előbbi installációját.

Külön érdekesség, hogy a vállalat még a Windows 7-es számítógépekre is általánosan elérhetővé tette a patchet, noha ehhez a rendszerhez alapesetben már régóta csak olyan nagyvállalatok és egyéb szervezetek kapnak biztonsági javításokat, akik óriási összegekért különleges támogatási szerződést kötöttek a Microsofttal.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről