RDNA2 grafikát kaphatnak az AMD új processzorai

amd ryzen processzor cpu
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Videókártya nélkül is meglepően jól teljesíthetnek majd a játékokban.
Vágólapra másolva!

Váltságdíj hiányában megkezdték az ellopott információk kiszivárogtatását a Gigabyte egyes szervereit zsarolóprogrammal bevett internetes bűnözők, a biztonsági incidens során többek közt az AMD-től és az Inteltől származó bizalmas dokumentumokra is szert tettek.

A kép csak illusztráció Forrás: AMD

A nyilvánosságra hozott információk alapján az AMD jövőre érkező, már Zen 4 mikroarchitektúrára épülő Ryzen processzorai nagy előrelépéseket hozhatnak, a DDR5 memória eddig is ismert támogatása mellett kiderült, hogy javarészt RDNA2 architektúrás lesz az integrált Radeon videóvezérlőjük.

Ez ugyanaz az architektúra, ami a PlayStation 5 és az Xbox Series konzolokban, továbbá a Radeon RX 6000 videókártyákban is dolgozik. A jelenleg kapható, integrált grafikus vezérlős Ryzen processzorok még az eredetileg 2017-ben debütált Vega, avagy ötödik generációs GCN architektúrát használják, így az RDNA2-re való átállásból óriásit profitálhatnak a dedikált videókártya nélkül játszani próbálók.

Az információk alapján a következő generációs Ryzen processzorok még nem támogatják a PCI Express 5.0-t, így ezen a téren az Intel megelőzi majd a céget idén ősszel érkező, 12. generációs Core processzoraival. További rossz hír, hogy messze van még az AMD újdonságainak megjelenése, akár bő egy évre is lehetünk a termékek piacra kerülésétől.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről