Olcsóbb prémium előfizetést tesztel a YouTube

okostelefon smartphone mobilozás internetezés
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Kizárólag reklámmentességet ad a Premium Lite csomag.
Vágólapra másolva!

Újabb európai tömegek pénztárcáihoz kíván hozzáférést szerezni a YouTube, Izland kivételével megkezdte az északi és a Benelux európai államokban a YouTube Premium Lite előfizetés tesztelését. Az érintett országokban a normál YouTube Premium 11,99 euróba kerül havonta, ebben benne van a YouTube Music Premiumhoz való hozzáférés is, ezzel szemben az új csomag 6,99 euróba kerül.

A kép csak illusztráció Forrás: RODNAE Productions / Pexels

A majdnem féláron adott előfizetés nagyban különbözik a megszokott YouTube Premiumtól: az ügyfelek csak és kizárólag reklámmentességet kapnak a YouTube-on, nem tudnak kép a képben módban videókat lejátszani a mobileszközeiken, offline megtekintésre sem tölthetnek le videókat rájuk, továbbá YouTube Music Premiumot sem kapnak. A vállalat szerint az új csomag az olyan ügyfeleknek szól, akik csak meg akarnak szabadulni a bosszantó reklámoktól, másra nincs szükségük és igényük.

Egyelőre nem tudni, hogy a YouTube Premium Lite más országokban elérhető lesz-e. Magyarországon nem érdemes számítani a bevezetésére, itthon a regionális árazás keretében 1790 forintba, avagy 5 euróba kerül a megszokott YouTube Premium, érdemben olcsóbb az északon tesztelni kezdett Lite-előfizetésnél. Hazánkban a családi YouTube Premium van hasonló árban, azért 2690 forintot (7,5 eurót) kér a videómegosztó, cserébe 1+5 azonos háztartásban élő személy élvezheti az előfizetés előnyeit.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről