20 GB memóriával reklámozza a mobilját a ZTE

zte axon 30
ZTE Axon 30
Vágólapra másolva!
Az Oppo által is bevetett trükközés áll a háttérben.
Vágólapra másolva!

Nem félnek a nagyotmondástól a ZTE marketingesei, állításuk szerint a Kínában július végén bejelentett Axon 30 a világ első 20 GB rendszermemóriát kínáló okostelefonja. Alapvetően nem lenne meglepő, ha tényleg hajlandóak lettek volna ennyit belerakatni a mérnökökkel, azonban nem ez történt, modelltől függően 6 / 8 / 12 gigabájt RAM található a készülékben.

ZTE Axon 30 Forrás: ZTE

A 20 GB memória magyarázata, hogy az Oppóhoz hasonlóan a ZTE is elkezdett kísérletezni a virtuális memóriával: olyan funkciót épített az Android 11-re épülő MyOS 11 operációs rendszerébe, amely képes a háttértárból maximum 8 GB-ot lecsippenteni, majd hozzácsapni az elérhető rendszermemóriához. Így jön ki a reklámozott 20 GB: az Axon 30 csúcsváltozatában 12 GB valódi RAM található, ehhez pedig hozzájöhet még 8 gigabájt a háttértárból kisajátított virtuális RAM.

A háttértáras memóriarész persze masszívan lassabb az igazi memóriánál, de ez nem feltétlenül probléma, amennyiben sikerül ügyesen menedzselni, hogy mi kerüljön bele.

A ZTE Axon 30 további érdekességét a második generációs, kijelző alatti előlapi kamerája jelenti. A hivatalos illusztrációs képek alapján a képalkotó technológia fejlődött a telefon elődjében leszerepelt első generációs megoldáshoz képest, de még mindig hagy kivánnivalókat maga után a képminősége.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről