Javulhat a Xiaomi szoftveres támogatása

Xiaomi Mix 4
Vágólapra másolva!
A következő csúcskészülékével a Samsung nyomdokaiba lép.
Vágólapra másolva!

Ugyan a Samsungot lepipálva a Xiaominak sikerült idén a világ legnagyobb mobilgyártójává válnia, azonban ezt nem a termékeinek szoftveres támogatásával érdemelte ki. A vállalat készülékeihez aránylag gyakran érkeznek frissítések (vagy legalábbis a kártyafüggetlenül vásároltakhoz), azonban ezek javarészt csak bugokat és biztonsági hibákat javítanak, az Android újabb főverzióiból még a drágább készülékeire is csak egy vagy kettő szokott elérhetővé válni.

A kép csak illusztráció Forrás: Xiaomi

A vállalat szerint a szeptember 15-én bemutatkozó Xiaomi 11T csúcsmodellel megváltozik a helyzet, az okostelefonra három éven át biztosítja majd az Android újabb főverzióit, biztonsági frissítéseket pedig négy éven keresztül kíván készíteni hozzá.

Ezzel a Samsung szintjére kerül a Xiaomi, ám a dél-koreai gyártóval ellentétben nem világos, hogy az olcsóbb mobiljaira is hajlandó lesz-e kiterjeszteni a támogatási vállalást. Idővel persze jó eséllyel nem lesz választása, a legjobb esetben már 2023-ban életbe léphet az Európai Unióban egy új szabályozás, amely sokkal hosszabb támogatási ciklusra kötelezheti a mobilok gyártóit, még a nemrég benyújtott német módosítójának elbukása esetén is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről