A FIFA 22 PS5-ön határozottan jobb online élményt kínál, szerezze be most!

Vágólapra másolva!
A FIFA 22 megjelenésével végre megérkezett közénk a sportjátékok következő generációja. Az online boltokban több verzióban (Xbox One és Series X, normál PC-s, illetve PS 4-es játék) is beszerezhető. Olvassa el PS5-összeállításunkat, és tapasztalja meg a futball valósághű érzését az otthonában!
Vágólapra másolva!
Forrás: pixabay

Mi az a FIFA 22?

A FIFA 22 az Electronic Arts éves futballmérkőzése 2021-ben. Az idei az első játék a sorozatban, amelynek megjelenésekor egy speciális verziót kaptak a következő generációs konzolokra. Ennek köszönhetően a FIFA 22 játékprogram elérhető PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X-re, Nintendo Switchre és PC-re is.

A FIFA 22 játékmenete

A játékélményen kívül rendelkezésünkre áll a FIFA Ultimate Team mód is, amelyben a játékosok fele tölti idejét. Kezdetben a jutalmak bőségesek, és könnyű új csomagokat és aranyjátékosokat szerezni. Vannak olyan „küldetések”, amelyeket az újoncok játszhatnak, hogy felgyorsuljanak, és közben javítsák teljesítményüket. Míg a FUT számos egyjátékos lehetőséget kínál arra, hogy elegendő érmét szerezzünk a több jutalomért, a játékosoknak azonnal elég ügyessé kell válniuk az online játékhoz, hogy jutalmaik gyorsabban növekedjenek, ezért a FUT attól függ, hogy a játékos hajlandó-e időt fordítani a játék megtanulására.

Végül még van a „Karrier mód”, amely magában foglalja a „menedzser” és a „játékos” módot. Bármelyik módot választjuk, itt először alapíthatunk saját klubot, amelyet a futballmérkőzés során személyre szabhatunk.

A vadonatúj élményrendszeren kívül a résztvevők olyan jutalmakat is választhatnak, amelyek jelentős erőnövekedést jelenthetnek versenyzőik számára. Mindig izgalmas új jutalmakhoz hozzáférni, és először a pályán kipróbálni ezeket, ez pedig jobban motivál mindenkit a bajnokság folytatására.

Lenyűgöző grafika

Igaz, itt-ott még mindig jelentős grafikai hibákba botlunk, de a FIFA 22 PS5-ös verziója nagyot ugrott a korábbiakhoz képest. Ez természetesen nagyszerű módja annak, hogy kihasználjuk azokat az új rendszereket, amelyeken a program fut. A HyperMotion technológia hozzájárult ahhoz, hogy a futballjáték hitelesebb és valósághű legyen. Ez nemcsak az egyes játékmodellekre vonatkozik, hanem a focisták mozgására is a pályán. Mondjuk a közel 30 ezer forintos konzoltól el is várható, hogy kimagasló teljesítményt nyújtson.

Mindezek mellett maga a menü szintén nagyszerű, és a Playstation 5-ös típusban a „mód”-okat magunk állíthatjuk be.

A FIFA 22 zenei háttere

A program hangzásvilága tökéletes, így tényleg olyan élethű, mintha egy valódi futballmérkőzésen lennénk. A tömeg, a rúgások és az effektek mind hitelesen hangzanak, és fokozzák a hangulatot, ha pedig alapból futballrajongók vagyunk, akkor csalódás kizárva!

A FIFA 22 kommentárja a futballjáték egyik legfontosabb eleme, amely drasztikusan fejlődött az előző verzióhoz képest. Ami leginkább észrevehető, azok a „Karrier módhoz” hozzáadott további hangsávok.

Érdekesség továbbá, hogy a FIFA-nak most először van (angolul beszélő) női kommentátora.

Természetesen választhatunk klasszikus férfi sportközvetítőket is, azonban így egy kicsit izgalmasabb lehet a sport.

A fentiek mellett találunk beállításokat a a fényerőre, a kontrasztra, a feliratokra, a szövegfelolvasásra, a narrációra, sőt még a beszédfelolvasásra vonatkozóan is.

Összegzés

Amennyiben nagyon szeretjük a futballt, akkor nem kérdés, hogy a PS5-ös verziót nekünk fejlesztették ki. Ahogy tapasztalhattuk, elég jelentős változások vannak benne a FIFA 21-hez képest, ami indokolja a frissítést, különösen, ha a labdarúgást egy teljesen új dimenzióban szeretnénk átélni. Mivel a program teljes egészében angol, nyelvtanulásnak sem utolsó. Arra azonban figyeljünk oda, ha a FIFA 22 megvásárlása mellett döntünk, hogy a játékot csak 18 éven felülieknek ajánlják, és mindenképp rendelkeznünk kell a szoftverhez szükséges technikai infrastruktúrával, hogy az élmény valóban maradandó legyen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!