A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bivalyerős a Mac Studio asztali számítógép

apple mac studio home office videószerkesztés videóvágás irodai munka
Apple Mac Studio
Vágólapra másolva!
Az Apple szerint a drágábbik modellje túlteljesíti a legdrágább Mac Prót.
Vágólapra másolva!

A harmadik generációs iPhone SE mellett az Apple egy komoly meglepetéssel is szolgált a legutóbbi sajtóeseményén, bemutatta az állítása szerint eddigi legerősebb asztali Mac számítógépet. A Mac Studiót nagy teljesítményt igénylő professzionális munkavégzésre javasolja, például 4K/8K videók szerkesztésével foglalkozóknak, 3D-modellezőknek, bizonyos mérnöki munkákat végzőknek szánja.

Apple Mac Studio Forrás: Apple

A tudásához mérten rendkívül kompakt gépben az elvárhatónak megfelelően már az Apple házon belül fejlesztett rendszerlapkái dolgoznak, modelltől függően tízmagos processzorú M1 Max vagy húszmagos processzorú M1 Ultra hajtja.

Az utóbbi újdonság, az Apple kettő darab M1 Max összehegesztésével hozta létre, geekbenches mérési eredmények alapján a legerősebb Intel processzoros Mac Próhoz képest egyszálas futtatói teljesítményben 56%, míg többszálas teljesítményben 21%-kal gyorsabb. Az Apple szerint az M1 Ultra grafikus alrendszere is nagyon komoly technika, 80%-kal gyorsabb a Mac számítógépben eddig látott legerősebb videokártyánál, szimultán akár 18 darab 8K ProRes 4:2:2 videófolyammal is elbír.

Apple Mac Studio Forrás: Apple

Az Apple Mac Studio március 18-tól lesz kapható Magyarországon,

  • az M1 Max + 32 GB memória + 512 GB SSD konfigurációja 879 990 forintba, míg
  • az M1 Ultra + 64 GB memória + 1 TB SSD variánsa 1 679 990 forintba kerül.

Érdekességként a gép csúcskonfigurációja opcionális szoftverek nélkül 3,28 millió forint, ebben az M1 Ultra chip mellé 128 GB memória és 8 TB-os SSD társult.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!